Зустріч з музеологом Сільві Гранж «Як представляти історію в музеї: французький досвід»

15 жовтня о 17:00 завітайте на зустріч з відомим французьким музеологом Сільві Гранж «Як представляти історію в музеї: французький досвід».

«Музей історії» – феномен не новий і сьогодні існує в багатьох країнах. Нерідко функції зберігати та популяризувати в музеї входять у конфлікт. Працюючи над створенням історичної експозиції, особливо на тему новітньої історії, історик-науковець та куратор музею опиняються у непростій ситуації, намагаючись віднайти баланс між об’єктивністю та емоціями. Музейнику варто мати власну думку та очевидну громадянську позицію щодо представлених подій, аби звертатись до публіки зі зрозумілим чітким повідомленням. Водночас, як професіонал, він мусить вміти пояснити та відстояти саме такий спосіб представлення подій.

Непростий досвід Франції може стати у пригоді на шляху вирішення безлічі викликів, що з’явилися перед працівниками українськими музейниками у зв’язку з нещодавніми подіями у нашій власній історії.

Вхід вільний. Для участі необхідно зареєструватись: +380 (44) 278 74 54 або [email protected].

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6), Лектори: Гранж Сільві, Безкоштовно, Організатори: Національний художній музей України , Французький інститут в Україні

Реклама:

Головне сьогодні