Екскурсія «Пуща-Водиця: місто-сад»

На екскурсії «Пуща-Водиця: місто-сад» ви дізнаєтесь багато нового з історії містечка. У цій місцині любили відпочивати ще кияни ХІХ століття. У заповідному лісі було створене привілейоване курортне селище, влаштоване за принципом класичного «міста-саду».

Тут було все, що необхідно для комфортного проживання та відпочинку киян. Володарями дач у Пущі-Водиці були представники столичного бомонду тих років – творча інтелігенція та успішні підприємці, серед них – відомі київські архітектори Нікаолаєв і Брадтман, фабриканти Снежко та Ріхтер. До теперішнього часу тут збереглося близько десятка дореволюційних дачних будівель, а також одна з маловідомих робіт архітектора Городецького.

Селище поступово перетворювався на оздоровчий курорт, чому, крім цілющого клімату, сприяла прокладена ще в 1904 році трамвайна лінія, що з'єднала його з Києвом.

Пуща і зараз привертає хвойним повітрям, чистими озерами, прекрасною природою. Вона красива в будь-яку пору року. Однак осінь дарує їй особливу чарівність.

Ви прогуляєтеся по старому дачному селищу, подихаєете ароматом хвої, згадаєте про дачне життя селища і про людей, яких надихала ця дивовижна природа на різні творчі досягнення.

Записатися на екскурсію.

Зустріч о 10:45 в центрі станції метро Академмістечко. Можна приєднатися до групи на зупинці «1-я лінія» маршруток від м. Мінська, або трамвая № 12 від Контрактової площі об 11:30.

Матеріал розміщено на правах реклами

Безкоштовно, Організатори: Проект «Интересный Киев»

Реклама:

Головне сьогодні