Прем’єра вистави Девіда Герровера «Ножі у курках»

13 листопада о 19:00 на Камерній сцені ім. Сергія Данченка Національного академічного театру ім. Івана Франка відбудеться прем’єра вистави Девіда Герровера «Ножі у курках» у постановці Ольги Туруті-Прасолової – переможниці конкурсу молодих українських режисерів від Британської Ради.

«Ножі в курках» – це «не драма» про розвиток особистості у сірій буденності. «Коли в чогось є назва, то є призначення? Тепер я знаю, що повинна знайти назву для себе...», – розмірковує режисер постановки – талановита харків’янка Ольга Турутя-Прасолова. За результатами публічних читань у червні 2015 року вона здобула перемогу у конкурсі молодих режисерів Британської Ради.

Сюжет п’єси вічний як світ: є Він, є Вона, є їхнє життя, де кожен день подібний до іншого, є свої невеличкі радощі, своє розуміння сенсу існування, своє поняття любові, ревнощів, навіть пристрасті і подекуди дивні вподобання.

І прожили б вони так до старості, і посивіли б разом, а потім би померли в один день. Звичайно, він би міг померти раніше, адже жінки живуть довше,або б його копнула ногою коняка, яку він так любить…Та поки вони молода, щойно одружена пара – і все у них добре…Було. Поки «Like a bolt from the blue» - як кажуть британці, не з’явився ще один Він…

Консультантом проекту виступив режисер лондонського театру Young Vic Джо Хілл-Гіббінс, а майстер-класи зі сценографії та музичного оформлення проводили композитор Падді Каннін, режисер Ян Вільям ван ден Бош та сценічний дизайнер Ліз Кук.

Купити квитки.

Місце: Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка (пл. Івана Франка, 3), Вартість: 40–100 грн, Організатори: Британська рада в Україні (British Council) , Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка

Реклама:

Головне сьогодні