Воркшоп «Parasitic architecture – adaptation within the process of changes»

CANactions School оголошує набір на 3-денний воркшоп із незвичною тематикою «Parasitic architecture – adaptation within the process of changes», що проводитиметься 17–19 листопада польським архітектором Матеушем Мастальським (Mateusz Mastalski). Воркшоп буде присвячено паразитній архітектурі як альтернативі міської політики оновлення (англ. – urban renewal), яка часто призводить до джентрифікації. Під час воркшопу вам запропонується помислити над терміном «хазяїн» у зв'язці із неформальними проявами архітектури – «паразитами», що приживаються на тілі міської структури, характеризуються низькобюджетністю та овіяні відчуттям тимчасовості.

Динамічне суспільство передбачає місце для особистого вираження. Паразити не існують самі по собі, вони зв'язані із організмом хазяїна. Учасники разом із тьютором обговорять це відношення та природу цих проявів. Паразитна архітектура може бути каталізатором та точкою відліку процесу змін, які можуть свідчити про трансформації у суспільстві та міській системі.

Учасники дослідять Поділ як місце можливого впровадження паразитної архітектури та розглянуть різні типології повторного використання площі та прибудови до актуальної структури. Окрім суто розгляду концепції паразитної архітектури, воркшоп буде практико-націлений і включитаме дослідження можливості трансформації одного з житлових кварталів Подолу. Учасники разом із тьютором працюватимуть у різних контекстах та на різних рівнях і створять фізичні моделі різноманітних сценаріїв впровадження принципу паразитної архітектури.

Під час відбору перевага надаватиметься кандидатам із архітектурною освітою. Втім, інтерес представників різноманітних спеціальностей також вітається.

Знання англійською є обов’язковою умовою участі.

Вартість: 400 грн. Прийом заявок триває до 10 листопада.

Зареєструватись.

Місце: CANactions (вул. Михайлівська, 22Б), Вартість: 400 грн, Організатори: Міжнародний архітектурний фестиваль CANactions

Реклама:

Головне сьогодні