Public Science: лекція «Нобелівська премія з економіки 2012 – Некомерційні ринки, оптимальні романтичні знайомства та алгоритми обміну»

8 грудня в рамках науково-популярного лекторію Public Science, відбудеться лекція на тему «Нобелівська премія з економіки 2012 – Некомерційні ринки, оптимальні романтичні знайомства та алгоритми обміну».

Премію у 2012 році отримали американці Рот та Шеплі. Їхні праці (Шеплі – в області теорії, Рота – у практичному застосуванні напрацювань Шеплі) стосуються «прикладного застосування економіки – як сконструювати конкретні ринки таким чином, щоб вони добре працювали». У заяві комітету сказано, що премія вручена за рішення «центральної проблеми для економіки: як найкращим способом звести один з одним різних економічних (і не тільки) агентів» .

Це одна з «класичних» лекцій Сергія Доценка, що включає в себе як теоретичну, так і практичну частини. Буде наочно продемонстрований принцип роботи алгоритмів некомерційного обміну. Ви зможете принести на лекцію книгу, що вже прочитали, та обміняти її на іншу книгу, що вам сподобається.

Будуть розібрані такі кейси:

- як саме шукати роботу, якщо пропозицій на ринку мало і заздалегідь не зрозуміло, на який саме тип працевлаштування у безробітного є найкращий шанс;- до яких університетів надійдуть студенти після шкільного випускного, якщо на місця у вищій школі є квоти? Чи станеться так, що в одні університети буде шалений конкурс, а інші будуть животіти в очікуванні абітурієнтів;- які нирки з банку органів пересаджувати конкретним пацієнтам в черзі на трансплантацію?

Вартість: 120 грн (умови Простору включені)

Попередня реєстрація обов’язкова. Кількість місць обмежена.

Якщо у вас виникли питання, звертайтесь: [email protected], +380 (63) 964 06 98.

Місце: Креативний простір «Часопис» (вул. Льва Толстого, 3), Вартість: 120 грн, Організатори: Public Science

Реклама:

Головне сьогодні