Виставка «Інна Хасілева. Із колекції Івана Ступницького»

Серія виставок з приватної колекції Івана Ступницького відбудеться у Київському національному музеї російського мистецтва в рамках проекту «Музей і колекціонери». Перша виставка «Інна Хасілева. Із колекції Івана Ступницького» пройде в музеї з 16 по 27 січня. Відкриття – 15 січня з 18:00 до 20:00.

Іван Ступницький – молодий колекціонер сучасного українського мистецтва, чия колекція, на даний момент, налічує понад 50 робіт.

Інна Хасілева – яскрава, самобутня художниця з Одеси. Її роботи називають криком душі, протестом проти трансформацій, що відбуваються в суспільстві, яких більшість намагається не помічати.

Колекціонування сучасного мистецтва вимагає сміливості, можливо, не меншої, ніж для його створення – в обох випадках необхідна сміливість кинути виклик загальноприйнятому. Придбання творів часто ґрунтується на суб'єктивній оцінці колекціонера, його життєвому досвіді, світогляді та вимагає великих затрат часу та ресурсів. Серія виставок «З колекції Івана Ступницького» надає можливість поглянути на інтереси та «сміливість» молодого колекціонера.

«Для когось колекціонування мистецтва визначає статус, у моєму випадку це більше необхідність. Моя колекція почалася з подарованої на день народження картини та відкрила зовсім нові двері у моєму житті », – говорить про свою пристрасть Іван Ступницький.

Режим роботи: 10:00–18:00. Понеділок і четвер – вихідні.Контакти: арт-менеджер Ірина Юферова [email protected].

Місце: Київський національний музей російського мистецтва (вул. Терещенківська, 9), Вартість: 35 грн, Організатори: Київський національний музей російського мистецтва

Реклама:

Головне сьогодні