Зустріч з істориком Станіславом Цаликом «7 історій про бізнес по-київськи, або Пан чи пропав»

25 січня о 19:00 у креативному просторі «Часопис» разом із українським істориком Станіславом Цаликом говоритимуть про гроші і про тих, хто їх заробляв у Києві понад 100 років тому.

7 захоплюючих історій про київських бізнесменів ХІХ – початку ХХ століть і тодішній стиль вирішення справ, який дивним чином нагадує теперішній: дурні податки, використання «адмінресурсу», судді, які вперто «не помічають» очевидне. Все це відбувалося в Києві, на тих самих вулицях, що й тепер. Наче минуло століття, проте все схоже на сучасність.

Про що піде мова:

- про масштабне будівництво без будь-яких дозвільних документів і про невиплачену зарплату;- про непомірні податки і вартість оренди, якими міська влада задушила важливий для киян бізнес; - про підпали нерухомості як спосіб «віджиму» привабливих земельних ділянок;- про шахрая мимоволі і створену ним у Києві чи не першу в світі «фінансову піраміду»; - про великі земельні ділянки на Печерську, які «чомусь» здавалися в оренду безкоштовно; - про київських бюрократів, які перешкоджали промисловцю, бо той заважав бізнесу прокурора;- про мистецтво звести гарний будинок майже за копійки, якщо маєш «правильні» зв’язки.

Подія розрахована на широку аудиторію, яка охоплює усіх, хто цікавиться історією та небайдужий до історичної спадщини Києва.

Вартість: 120 грн (умови Простору включені). Квиток для двох осіб – 200 грн.

Попередня реєстрація обов’язкова.

Матеріал розміщено на правах реклами

Місце: Креативний простір «Часопис» (вул. Льва Толстого, 3), Лектори: Цалик Станіслав, Вартість: 120–200 грн, Організатори: Креативний простір «Часопис»

Реклама:

Головне сьогодні