Лекція Public Science: Червона планета Марс

2 лютого в рамках науково-популярного лекторію Public Science відбудеться лекція, присвячена Марсу.

Марс – четверта планета Сонячної системи. Температура на поверхні залежно від часу доби та широти коливається в межах від -100°C до +27°C. Марсіанський рік триває 687 земних діб, але доба при цьому практично рівна земній. Атмосфера Марса у 100 разів розрідженіша від земної. Концентрація водяної пари невелика і суттєво змінюється залежно від сезону.

Однак є всі підстави вважати, що води на Марсі досить багато. Про це опосередковано можуть говорити довгі системи долин, протяжністю у сотні кілометрів і дуже схожі на висохлі русла земних річок. Висловлювалися припущення, що вода на Червоній планеті існує й тепер, але у замерзлому вигляді. Хоча не виключено, що завдяки низькій теплопровідності поверхневих шарів планети, під їх товщею місцями може залишатися і рідка вода. А рідка вода – одна з основних умов наявності життя.

Про головні відкриття Червоної планети та про те, як вони були отримані, розповість астрофізик Анатолій Петрович Відьмаченко – завідувач відділом фізики тіл Сонячної системи Головної астрономічної обсерваторії.

На лекції ви дізнаєтесь:

- що приховує від нас Червона планета;- які наукові відкриття дозволяють стверджувати про можливість на ній життя;- яким чином проходять пошуки води;- чи можливо на Марсі виростити картоплю та багато іншого.

Вартість: 120 грн (умови Простору включені).

Попередня реєстрація обов’язкова. Кількість місць обмежена.

Якщо у вас виникли питання, звертайтесь: [email protected], +380 (63) 964 06 98.

Місце: Креативний простір «Часопис» (вул. Льва Толстого, 3), Вартість: 120 грн, Організатори: Public Science

Реклама:

Головне сьогодні