Лекція Лесі Кульчинської «Насильство образу»

Центр візуальної культури та «Політична критика» запрошують на лекцію Лесі Кульчинської, що відбудеться у середу, 17 лютого, о 19:00. У фільмах жахів найстрашніше те, що жах переслідує нас і після закінчення фільму.

Чому екран, який відділяє нас від жахливого, виявляється проникним для жаху? Чому фізично перебуваючи в безпеці, люди відчувають себе беззахисними перед образом? Щоб вберегтися, потрібно закрити очі. Але і це не завжди рятує. Деякі образи настільки небезпечні, що мають бути знищені. Чому люди воюють з зображеннями? Як «всього лиш зображення» може бути загрозливим? Що саме під загрозою? Страх перед образом це ознака наївної свідомості, чи нам справді є чого боятися?Леся Кульчинська – кандидатка мистецтвознавства, кураторка, культурологиня, кінознавиця. Центр візуальної культури. Лекція Лесі Кульчинської розпочинає новий сезон у Центрі візуальної культури, що стане концептуальним продовженням тих ідей, практик та проектів, які були започатковані під час проведення Київської бієнале 2015 «Київська школа».Вхід вільний.

Місце: Центр візуальної культури (вул. Глибочицька, 44), Лектори: Кульчинська Леся, Безкоштовно, Організатори: Центр візуальної культури , Журнал «Політична критика»

Реклама:

Головне сьогодні