Лекторій з історії Києва: лекція «Проблемні ідентичності дореволюційного Києва»

У лютому та березні, щовівторка у книжковій крамниці «Хармс», відбудеться лекторій за участі істориків та журналістів, які розкажуть про Київ у різні епохи. Організатором події є київський міський журнал «Хмарочос».

Організатори лекторію прагнуть показати українську столицю минулого з різних боків: як батьківщину перших у країні хмарочосів; як місто, що раз-по-раз оживало після числених катастроф; як туристичний центр початку ХХ століття; як багатонаціональне місто, де вирувало активне культурне життя перед революцією 1917-го року; як плацдарм для модерністського експерименту середини минулого століття.

Вартість: 50 грн. Зібрані кошти підуть на розвиток київського міського журналу «Хмарочос».

23 лютого кандидат історичних наук, доцент кафедри історії Києво-Могилянської академії Олена Бетлій прочитає лекцію «Проблемні ідентичності дореволюційного Києва» – про багатонаціональний Київ напередодні революції 1917 року – ким були його мешканці і які були їхні місця в місті.

Реєстрація.

Фейсбук-сторінка події.

Місце: Хармс (вул. Володимирська, 45а), Лектори: Бетлій Олена, Вартість: 50 грн, Організатори: Книжкова лавка-кафе «Хармс» , Київський міський журнал «Хмарочос»

Реклама:

Головне сьогодні