Found in Kyiv: лекція про Олександра Мурашка

Триває лекторій «Found in Kyiv» – цикл публічних розповідей про видатних людей, що жили й працювали в Києві у другій половині 19-на початку 20 століття. Майже ніхто з них не був корінним киянином, але усі встигли своєю діяльністю залишити яскравий слід в історії Києва – а дехто і всього світу.

В середу, 9 березня, о 19:00 лекторій представить заключну лекцію, присвячену художнику Олександру Мурашку. Лекцію читатиме аспірантка історичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, дослідниця творчості Олександра Мурашка Дар’я Добріян.

ВІДЕО ДНЯ

Славетний художник, чиї роботи високо цінували у Парижі і Відні, вбитий при загадковий обставинах і незаслужено призабутий майстер, ім’я котрого тепер асоціюється переважно з сумнозвісною садибою у центрі столиці. Живописець, чиї картини мали б тиражуватись на сувенірній продукції і прямо асоціюватися з українським мистецтвом і Києвом. Все це про Олександра Мурашка. Що це була за людина, яким він був чоловіком, батьком і вчителем? Що залишив Мурашко Києву і в якому стані зараз перебуває пов’язана з ним культурна спадщина? Чим над усе любив займатись живописець у вільний від мистецтва час і про який його талант знали лише домашні? Про це говоритимуть на заключній лекції.

«Досліджую Мурашка, бо маю хороший смак. А, якщо серйозно, кого ж іще вивчати, як не номер один в українському мистецтві? А Мурашко – саме номер один, я в цьому впевнена», – говорить Дар’я Добріян.

Реєстрація та умови участі.

Подія у Facebook та VK.

Якщо у вас є питання, пишіть на [email protected].

Матеріал розміщено на правах реклами

Місце: Cultprostir Hub (вул. Богдана Хмельницького, 7), Лектори: Добріян Дар'я, Вартість: 50–100 грн, Організатори: Літературний путівник «Їздець»

Реклама:

Головне сьогодні