Found in Kyiv: лекція про Олександра Мурашка

Триває лекторій «Found in Kyiv» – цикл публічних розповідей про видатних людей, що жили й працювали в Києві у другій половині 19-на початку 20 століття. Майже ніхто з них не був корінним киянином, але усі встигли своєю діяльністю залишити яскравий слід в історії Києва – а дехто і всього світу.

В середу, 9 березня, о 19:00 лекторій представить заключну лекцію, присвячену художнику Олександру Мурашку. Лекцію читатиме аспірантка історичного факультету КНУ імені Тараса Шевченка, дослідниця творчості Олександра Мурашка Дар’я Добріян.

Славетний художник, чиї роботи високо цінували у Парижі і Відні, вбитий при загадковий обставинах і незаслужено призабутий майстер, ім’я котрого тепер асоціюється переважно з сумнозвісною садибою у центрі столиці. Живописець, чиї картини мали б тиражуватись на сувенірній продукції і прямо асоціюватися з українським мистецтвом і Києвом. Все це про Олександра Мурашка. Що це була за людина, яким він був чоловіком, батьком і вчителем? Що залишив Мурашко Києву і в якому стані зараз перебуває пов’язана з ним культурна спадщина? Чим над усе любив займатись живописець у вільний від мистецтва час і про який його талант знали лише домашні? Про це говоритимуть на заключній лекції.

«Досліджую Мурашка, бо маю хороший смак. А, якщо серйозно, кого ж іще вивчати, як не номер один в українському мистецтві? А Мурашко – саме номер один, я в цьому впевнена», – говорить Дар’я Добріян.

Реєстрація та умови участі.

Подія у Facebook та VK.

Якщо у вас є питання, пишіть на [email protected].

Матеріал розміщено на правах реклами

Місце: Cultprostir Hub (вул. Богдана Хмельницького, 7), Лектори: Добріян Дар'я, Вартість: 50–100 грн, Організатори: Літературний путівник «Їздець»

Реклама:

Головне сьогодні