Соціально-мистецький проект «Стратиграфія»

17 березня відбудеться відкриття проекту «Стратиграфія». Соціально-мистецький проект реалізується з метою акцентування проблеми на руйнації об’єктів культурної спадщини у столиці України, переважна більшість яких належать до Державного реєстру нерухомих пам'яток України.

В Києві нараховуєтся близько сорока шести будинків, які являють собою пам’ятки архітектури. На жаль, багато з цих будівель перебувають в аварійному стані і знаходяться на межі знищення.

Художниця Ксенія Гнилицька здійснює арт-документації – серію акварельних малюнків, в яких зафіксовано катастрофічний стан архітектурних споруд. Зі свого боку журналісти сайту «Доступ до правди» проводять розлідування щодо власників будинків які належать до Державного реєстру нерухомих пам’яток.

В рамках проекту планується обмін досвідом громадських активістів, спеціалістів з урбаністикі, журналістів, держслужбовців, та пошук конструктивних рішень збереження культурної спадщини міста.

Презентація проекту та всі дотичні події проходитимуть в історичному районі міста, який зазнав повної реконструкціі, що автоматично заглиблює в контекст проблеми.

Куратор – Аксиня Куріна.

Фейсбук-сторінка події.

Розклад на 17 березня:

17:00–19:00 – Публічна дискусія «Ахитектурна спадщина Київа. Пошуки оптимального рішення»

До дискусії запрошені: - Людмила Березницька, депутат Києвради; - Анна Бондар, в.о. головного архитектора Києва; - Олександр Глухов, захісник «Садиби Мурашка»;- Мітя Гурін, громадський активіст;- Сергій Груздо в. о. начальника Управління охорони культурної спадщини; - Євгенія Кулєба, засновниця скверу Небесної сотні; - Андрій Таранов, депутат Київради; - Ігор Тищенко, спеціаліст з урбаністикі, засновник сайту «Місто сайт»; - Маріна Соловйова, юрист; - Арсеній Фіндберг, громадський активіст.

Модерація: Наталя Соколенко, журналістка, «Громадське радіо».

19:00–22:00 – Вернісаж виставки «Стратиграфія».

Місце: 32Vozdvizhenka ARTS HOUSE (вул. Воздвиженська, 32), Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні