Лекція «Галерея Ў: Стратегії та практики діяльності незалежної культурної інституції в Білорусі»

19 квітня о 19:00 в рамках виставки «Zbor. Рух білоруського мистецтва» Анна Чістосєрдова, співзасновниця та арт-директорка галереї сучасного мистецтва Ў (Мінськ), а також Ілона Дєрґач, кураторка галереї, розкажуть про діяльність Ў – центрального арт-майданчика сучасної Білорусі.

У рамках зустрічі Анна Чістосєрдова та Ілона Дєрґач розкажуть про передумови та історію створення галереї Ў, основні напрями діяльності та роботу з різноманітними цільовими аудиторіями, питання стійкості інституції та наявні партнерства, а також представлять кейси найбільш значущих проектів за участі білоруських та зарубіжних митців. Після презентації відбудеться дискусія з Анною та Ілоною, участь у якій зможуть взяти всі бажаючі.

Відкрита 2009 року, галерея сучасного мистецтва Ў – це активний арт-майданчик, творче об’єднання довкола сучасного білоруського мистецтва, відоме далеко за межами Мінська. Галерея об’єднує виставковий простір, демократичний винний бар ў, крамницю дизайнерських речей та Літературний дім Логвинов. Галерея Ў покликана представляти роботи сучасних білоруських художників та дизайнерів, підтримувати молодих і вже відомих авторів, просувати сучасну білоруську літературу та білоруську мову.

Вхід вільний.

Місце: Ізоляція. Платформа культурних ініціатив (вул. Набережно-Лугова, 8), Безкоштовно, Організатори: Фонд «Ізоляція. Платформа культурних ініціатив»

Реклама:

Головне сьогодні