Фестиваль короткометражних фільмів «Oscar Shorts 2016»

Arthouse Traffic представляє п'ять найкращих короткометражних фільмів за версією найпрестижнішої кінопремії світу. Кожен фільм, який увійшов до збірки Oscar Shorts, пройшов довгий шлях міжнародної селекції: від локального журі в кожній країні світу до схвалення 5200 кіноакадеміками, що підтверджує художню цінність фільмів-номінантів. «Oscar Shorts 2016» – унікальний шанс побачити їх всі разом на великому екрані і дізнатися, за що і кому в цьому році дісталася заповітна статуетка.

Аве МаріяКраїна: Палестина, Франція, 2015Хронометраж: 15 хв.Режисер: Базиль Халіл

Мовчазне повсякденне життя п'яти палестинських черниць, які живуть на східному узбережжі, порушується з розгромом ізраїльського сімейного поселення в шабат.

Все буде добреКраїна: Німеччина, Австрія, 2015Хронометраж: 30 хв.Режисер: Патрік Вольрат

Розлучений батько забирає Леу – свою восьмирічну дочку. Все йде як зазвичай, але незабаром Леа відчуває, що щось не так. Починається фатальна подорож.

День першийКраїна: США, 2014Хронометраж: 25 хв.Режисер: Генрі Г'юджес

Заснований на реальних подіях, фільм показує перший день перекладачки, яка супроводжує загін американської армії в пошуках терориста. Вона дуже швидко усвідомлює, що її робота ускладнюється гендерними і релігійними забобонами, в той час як людські життя висять на волосинці.

ДругКраїна: Великобританія, Косово, 2015Хронометраж: 21 хв.Режисер: Жамі Доног

Дружба двох хлопців повинна пройти випробування битвою на виживання під час війни в Косово.

Заїка

Грінвуд спілкується тільки зі старим батьком – з рештою світу всі відносини він будує тільки в мережі. Щоночі, часто годинами, він листується з Еллі. Рівно через півроку Еллі повідомляє, що спеціально приїхала в Лондон, щоб здивувати його. Вона хоче зустрітися і вперше поспілкуватися за межами інтернету.

Купити квитки.

Місце: Культурний центр «Кінотеатр "Київ"» (вул. Велика Васильківська, 19), Вартість: уточнюється грн, Організатори: Артхаус Трафік

Реклама:

Головне сьогодні