Виставка Василя Бажая «Рефрижератор»

З 12 травня в Щербенко Арт Центрі буде представлено проект львівського художника Василя Бажая під назвою «Рефрижератор». У проекті митець досліджує живописні об’єкти як об’ємні структури, що вільно розміщені у просторі галереї.

Зняті з підрамників полотна картин, які художник створював упродовж останніх двадцяти років, видозмінюють площу Арт Центру та формують інсталяційний простір. Твори живопису потрапляють в інший вимір, де набувають об’ємності. А глядачі, проходячи поміж ними, несвідомо доповнюють початкову сутність полотна власним досвідом та енергетикою, створюючи щоразу щось нове.

Рефрижератор у побутовому вжитку призначений для довготривалого зберігання. Проте у проекті перебіг охолодження відходить на другий план; навпаки, митець розпочинає процес розмороження, оживлення. Полотна, які для художника відбули своє призначення, збагачені новою ідеєю, ніби повертаються до життя. Деякі з цих картин прикрашали приміщення, одні стали частиною експозиції музею, демонструвалися на виставках, інші ж стояли у сховищах. Саме готовність до зберігання, яка характеризує ідею архівності, надихнула Василя Бажая на цей проект.

«А потім ти їх відкриваєш, розконсервовуєш, і вони потрапляють у поле відповідного нового проекту, підкоряються ідеї у просторовому рішенні. І поступово ця ідея (проекту) додається до попередньої смислової навантаженості у використаних розархівованих роботах» – коментує Василь Бажай.

Проект триватиме до 11 червня включно.

Місце: Щербенко Арт Центр (вул. Михайлівська, 22в), Безкоштовно, Організатори: Щербенко Арт Центр

Реклама:

Головне сьогодні