Лекція Тео Хаубена «Resilient Architecture – пружна або стійка архітектура: трансформація & дизайн»

21 травня в рамках фестивалю CANactions 2016 Тео Хаубен прочитає лекцію на тему «Resilient Architecture – пружна або стійка архітектура: трансформація & дизайн».

Зніс існуючих будівель і заміна новими є дуже негативним прикладом роботи. У цьому не може бути ніякого сенсу в поточному контексті і в більшості випадків не впливає позитивно на розвиток міста. Це відчайдушна спроба адміністраторів, розробників і дизайнерів радикально стерти історію міста і спробувати створити нову ідентичність.

Місто ніколи не буде завершене, але будівлі не мають бути одноразовими виробами. Поліпшення існуючих міст дає можливість жителям знайти стабільну базу. Місця лишаються впізнаваними й перспективними водночас. Історії з минулого набувають новий сенс для майбутнього. Адаптивність міської структури широка і можливості для трансформації будівель численні. Цінуючи суспільний простір, відновлюючи будівлі і місто стане краще.

Новий підхід також вимагає іншого способу мислення і дії з боку всіх сторін. Трансформація міста неможлива у догматичних умовах фінансування, застосування традиційних технологій і суворих методів проектування. Власникам нерухомості, будівельникам та дизайнерам потрібен інший підхід. Довгострокове значення є вирішальним. Вже існуючі будівлі повинні диктувати методи будівництва. Архітектори повинні зрозуміти, що «форма слідує за функціональністю тепер (можливо) функції слідують за формою».

Деталі на сайті.

Місце: Музей Івана Гончара (вул. Івана Мазепи, 29), Лектори: Хаубен Тео, Вартість: за умовами входу на фестиваль грн, Організатори: Міжнародний архітектурний фестиваль CANactions

Реклама:

Головне сьогодні