Презентація проекту УФА + ArtHuss

28 травня о 15:30 в рамках Photobookshow Kyiv відбудеться презентація спільного фотокнижного проекту УФА + ArtHuss. Культура фотокниг набуває сьогодні у світі небувалої популярності та розвивається все швидше. Фестивалі, виставки, конкурси і порфоліо-рев’ю фотокниг, майстер-класи з self-publishing та DIY, перший музей у Кьольні, відкритий в 2014 році, – велика кількість спеціалізованих подій демонструє, що це наразі найбільш зручна форма для фотографа презентувати свою роботу широкій аудиторії.

Організація Українська фотографічна Альтернатива та видавництво ArtHuss вирішили об’єднати зусилля для створення серії книг українських фотографів. Перша фотокнига вже вийшла у квітні і присвячена творчості одного із засновників Харківської школи фотографії – Євгеній Павлов «Тотальна фотографія». Вона містить три серії («Тотальна фотографія», «Парнографія», «Друге небо»), які були створені автором у 1990-х, і презентує саме розфарбовані фотографії – унікальне явище, що вирізняє українську фотографію і локальну школу з поміж інших у світовій історії фотографії. Редакторська группа проекту: Міша Педан, Олена Булигіна, Аліна Сандуляк.

На презентації розкажуть про основні тенденції у світовій культурі фотокниг, про «Тотальну фотографію» Євгенія Павлова та фотокнижковий процесс в Україні, і про те, які подальші плани цього проекту.

Фейсбук-сторінка події.

Місце: Арт-центр Павла Гудімова "Я Галерея" (вул. Хорива, 49б), Лектори: Педан Михайло , Кожем’яка Костянтин, Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні