Показ фільму Якоба Броссмана «Лампедуза взимку» і обговорення ситуації біженців у сьогоднішній Україні

20 червня, у Всесвітній день біженця, проект «Без кордонів», Центр візуальної культури та «Політична критика», за підтримки Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA, запрошують на показ фільму Якоба Броссмана «Лампедуза взимку» і обговорення ситуації біженців у сьогоднішній Україні.

Лампедуза, італійський «острів біженців», міцно охоплений зимовим смутком. Туристи поїхали з острова, де залишились лише біженці, які борються за право вирушити на материк. Після того, як вогонь знищує стару поромну переправу, що сполучає острів із Італією, мер Джузі Ніколіні та місцеві рибалки розпочинають боротьбу за новий корабель. Крихітна спільнота на околиці Європи відчайдушно бореться за солідарність із тими, кого багато хто вважає причиною кризи, – людьми, які прибули на човнах із Африки.

Якоб Броссманн народився у Відні 1986 року. Вивчав театральне та кіномистецтво у Віденському університеті прикладних мистецтв. Нині творить у царинах театру, фотографії, образотворчого мистецтва та документального кіно.

Показ відбудеться в рамках Школи переміщених осіб Київської бієнале 2015 «Київська школа».

Місце: Хащі (вул. Петрівська 30/34 (вхід з вулиці Вознесенський узвіз), Київ), Безкоштовно, Організатори: Центр візуальної культури

Реклама:

Головне сьогодні