Мандрівний фестиваль «З країни в Україну»

З 1 по 31 липня малими містами сходу та південного сходу пройде мандрівний культурно-просвітницький фестиваль «З країни в Україну». Інтерактивне свято для всієї родини в 11-ти містах Донецької, Луганської, Запорізької та Дніпропетровської областей. Проект започатковано для того, щоб об’єднати та пробудити діяльність локальних міських громад, максимально допомогти їм наповнити свої міста атмосферою єдності, підтримки та відчуттям українського духу.

Усім є чому повчитись один в одного, від міста до міста, від селища до мегаполісу. Ця філософія стала ключовою при виборі наповнення фестивалю, адже одна його частина вирушає з столиці у міста, а друга організовується на місті локальними громадами і таким чином проходить крос-культурний обмін. Обмінюватимуться на локаціях фестивалю: сучасна Україна (найкращі стартами, винаходи, цікавинки), містечко громадських ініціатив (платформа для знайомства і згуртування місцевих громадських організацій), лекторій (лекції з культури, історії, міждисциплінарні), майданчик народних ремесел (майстер-класи з традиційних ремесел), майданчик відкритої бібліотеки (обмін книжками, публічні читання, зустріч з поетами, письменниками), майданчик фотовиставки і фотозони, дитяча зона, вечірня сцена.

Крім того, програма наповнюється в кожному місті, виходячи з того найкращого, чим можуть поділитись міста-учасники. Це і театральні вистави, флешмоби, fashion покази, кінопокази, великий хакатон, фестиваль вуличної їжі, стріт-атр і ще багато чого цікавого.

Головна сцена фестивалю традиційно буде наповнювати повітря та серця жителів маленьких міст сходу та півдня України якісним роковим та фолковим звучанням. Цього року разом з фестивалем мандрують такі гурти, як: Карна, «Nesprosta», VrodaRodu, Sweetlo, Смолова Галерея, Атом і Фантом та багато інших.

Графік проведення фестивалю:

Покровськ – 1 липняКостянтинівка – 2 липня Бахмут – 3 липняЛисичанськ – 8 липняСєвєродонецьк – 9 липняСтаробільськ – 10 липняНікополь – 22 липняКривий Ріг – 23 липняЗапоріжжя – 24 липняБердянськ – 29 липняМаріуполь – 30–31 липня

Початок: денна програма – 12:00, вечірня – 19:00

У програмі фестивалю можливі зміни та доповнення. Слідкуйте за новинами на сторінках фестивалю на фейсбук-сторінці, або телефонуйте +380 (67) 350 10 46.

Безкоштовно

Реклама:

Головне сьогодні