Кінопоказ «Картини світу та підписи війни» Харуна Фарокі

Фільмова програма PinchukArtCentre «Проти забуття: кіно після війни» розпочинається з показу фільму Харуна Фарокі «Картини світу та підписи війни», 1988 р.

Харун Фарокі – один з найбільш впливових політичних режисерів, дослідник насильства і кризи сучасної цивілізації. «Картини світу і підписи війни», його ключовий фільм-есе, фокусується на «сліпих плямах» в інтерпретації аерофотознімків, зроблених під час американського бомбардування в 1944 році промислового заводу в Німеччині.

Показ відбудеться 28 липня о 19 годині на 6-му поверсі (відеолаунж кав'ярні One Love Coffеe) на мові оригіналу з субтитрами.

Детальніше про першу подію фільмової програми читайте на сайті.

Реєстрація за посиланням.

Фільмова програма – це проект PinchukArtCentre у партнерстві з особистостями та організаціями, які розвивають кіно та кінокритику в Україні. Кожна зі співпраць триватиме протягом певного періоду – від одного до кількох місяців, матиме свою назву та концепцію. Першим куратором фільмової програми є Станіслав Битюцький – кінокритик, режисер та засновник інтернет-журналу Cineticle і куратор однойменного кіноклубу. «Проти забуття: кіно після війни» – тема першого циклу програми, яка об’єднає серію фільмів, знятих режисерами-новаторами, які працюють на межі документального кіно і сучасного мистецтва.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська/Басейна, 1/3–2), Безкоштовно, Організатори: PinchukArtCentre

Реклама:

Головне сьогодні