Лекція «Що відбувається з нацією після поразки у війні? Німеччина після Першої та Другої світових війн»

1 серпня 1914 року почалась Перша світова війна. 1 вересня 1939 року почалась Друга світова війна. Німеччина була одним із ініціаторів цих великих трагедій людства. В обох випадках після закінчення війн Німеччина була програшною стороною.

Сьогодні часто чутно такі фрази, як «країна встає з колін», «історична образа» і т.д. Що сталось з провідною європейською культурою 19–20 століть і з її носіями за останні 100 років? Саме за такий період відбулися дві світові війни, біля витоків яких стояла батьківщина Гете, Шиллера, Ніцше.

Саме тому у цей серпневий період, між цими двома історичними датами, пропонують відвідати лекцію-дискусію, яка допоможе відповісти на важливі історичні питання. Що сталось з народом Німеччини в XX ст.? Чому саме там? Чому саме тоді? І що було потім? Що таке історична образа і як вона впливає на розвиток суспільства?

11 серпня 2016 року о 19:30 в Mediahub відбудеться перша лекція з циклу «Народи та війни» в рамках нового освітнього проекту Вільна Академія Змін — «Німеччина після Першої та Другої світових війн. Що відбулось із нацією?»

Реєстрація обов'язкова.

Місце: #MediaHub (вул. Суворова 4/6), Вартість: 150 грн, Організатори: Вільна Академія Змін

Реклама:

Головне сьогодні