Концерт джазового дуету Самюеля Берто і Станко Марінковича

9 вересня відбудеться концерт джазового дуету Самюеля Берто (кларнет) і Станко Марінковича (акордеон/вокал) на даху.

Зустріч між Самюелем Берто і Станко Марінковічем відбулася в Парижі у 2010 році. Їх об'єднує дух свободи і радості, якими пронизана клезмерська і балканська музика. Франція, Чехія, Словаччина, а сьогодні ще й Україна, вони, безумовно, надають перевагу виступам на сході Європи.

Самюель Берто почав займатися музикою у віці 5 років в Національній консерваторії Обервільє-Ла-Курньов. Він виявляється молодим вундеркіндом і дає свій перший сольний концерт в 16 років на фестивалі у регіоні Перігор Нуар, виступивши у віртуозному квінтеті Карла Марії фон Вебер. Самюель Берто є переможцем «Thy Masterclass» у Данії, «Artist in Residence Program» у Фінляндії (перший запрошений музикант за останні 25 років), і Fondation Radio-France, де у відборі беруть участь 5000 кандидатів з різними музичними інструментами. Він грав в Європі, Канаді та Австралії, там, де він жив. Самюель Берто був викладачем у московський консенрваторії, потім у консерваторії у 10-му окрузі Парижа, а також в консерваторії Вуарон в Альпах. Як класичний музикант він виступає з Оркестром Lamoureux, як джазовий неодноразово виступав з Дідьє Локвудом.

Станко Марінковіч – акордеоніст і співак сербського походження, починає свою кар'єру в кіно. Він бере участь у записі саундтреку до фільму «l like she», в якому він також виконує одну з ролей. Також він знімається з Елоді Буше в «Lovers», фільмі Ж.М. Барр. Потім він засновує групу Tempo Slavia, з якою він записує три альбоми і вирушає в турне у Європу та Америку. Успіх групи дуже швидко прославляє Станко Марінковіча, особливо у Сербії. На «Victoires de la Musique» (щорічна премія «Музичні перемоги») в Белграді він перемагає у номінації «Відкриття року». Сьогодні Станко Марінковіч є одніим з найпопулярніших артистів у колишній Югославії, одночасно демонструючи свою оригінальну та характерну особистість що відображає дух музики Балканського півострову.

Місце: Roof (вул. Січових Стрільців, 37-41), Безкоштовно, Організатори: Французький інститут в Україні

Реклама:

Головне сьогодні