Вистава «Запрошення на страту»

Новий сучасний театр «Мізантроп», створений незалежною творчою групою, запрошує на прем'єру другої вистави і цього разу театр знову звернувся до класики, переосмислюючи і інтерпретуючи літературний твір нестандартно і захоплююче. 6 жовтня презентують постановку за романом Володимира Набокова «Запрошення на страту».

Головний герой Цинциннаті Ц. потрапляє під суд за «гносеологічну мерзенність» і «непрозорість». Процес над героєм ведеться за неіснуючими законами, і смертний вирок приховується за фразою: «з люб'язного дозволу публіки, вам надінуть червоний циліндр». По ходу дії все ясніше стає, що навколишній світ ілюзорний і являє собою набір норм і правил, які суперечать мінімальному здоровому глузду. Правилам підкоряються скоріше пародії на людей, маски – персонажі вистави. Слідувати загальнолюдській логіці й моралі вдається лише головному герою. Проте, він піднімається на ешафот, де йому повинні будуть відрубати голову.

Директор в'язниці, охоронці, судді, наглядачі, сім'я Цинциннаті, його дружина і мати, всі вони знайшли себе в ілюзорності і гротеску вигаданого світу. Вони віртуозно змінюють образи, отримуючи справжнє задоволення від вистави.

Вартість: 200–450 грн

Купити квитки.

Місце: Київська мала опера (вул. Дегтярівська, 5), Вартість: 200–450 грн

Реклама:

Головне сьогодні