Презентація перекладу книжки «Фріда Кало. Безжальна врода»

4 листопада завітайте на літературний чай у Французькому інституті – презентацію українського перекладу книги Жерара де Кортанза «Фріда Кало. Безжальна врода».

Фріда Кало – одна з головних персоналій мексиканської культури. Маючи напівнімецьке походження і всотавши найкращі зразки світового мистецтва, ця самобутня і ексцентрична мисткиня стала ще й символом бунтівного емансипованого жіночого мистецтва для цілого світу. Ще за життя Фріди її виставки навіть за океаном ставали головними подіями світського життя. Однак із Францією не склалося. Сама Фріда була не в захваті від своєї єдиної подорожі до Парижа. І наступна виставка її творів у Франції пройшла аж через півстоліття. Чому?

Детально досліджуючи біографію Фріди Кало, французький письменник Жерар де Кортанз дає відповідь на це запитання. А також на чимало інших. Книжка «Фріда Кало. Безжальна врода» побачила світ у видавництві «Нора-Друк» 2016 році. Переклад здійснив лауреат премії ім. Максима Рильського Кабінету міністрів України та премії «Сковорода» Посольства Франції в Україні 2016 року Іван Рябчій.

Зустріч проходитиме французькою та українською мовами з перекладом.

Вхід вільний.

Фейсбук-сторінка події.

Місце: Французький інститут в Україні (вул. Гончара, 84), Безкоштовно, Організатори: Французький інститут в Україні

Реклама:

Головне сьогодні