Кіномарафон Amnesty International

6–8 грудня в кінотеатрі Кінопанорама пройде щорічний кіномарафон Amnesti International, покликаний продемонструвати найкраще кіно на тему захисту прав людини. Цього року в програмі марафону — «Соніта», «Він назвав мене Малала» та «Хайтарма» — фільми-учасники головних кінофорумів, переможці та номінанти на такі кінопремії, як Oscar, Emmy Awards, BAFTA.

Не менш важливою частиною події стане підписання листів на підтримку жертв порушеннь прав людини, що відбудетсься на першому поверсі Кінопанорами.

Вхід на всі покази безкоштовний.

Програма показів:

6 грудня

Хайтарма

Фільм розповідає про трагічну дату в історії кримськотатарського народу – 18 травня 1944 року – сталінської депортації кримських татар. У центрі сюжету фільму – льотчик Аметхан Султан.

7 грудня

Соніта

Історія афганської дівчини, яка замість того, щоб вийти заміж за нав'язаного їй нареченого, стала реперкою.

8 грудня

Він назвав мене Малала

Фільм розповідає про пакистанську дівчину Малалу Юсуфзаі, яка виступала за доступність освіти для всіх жінок у всьому світі. Але таліби порахували такі висловлювання «непристойною поведінкою» і зробили спробу замаху, в результаті якої вона була важко поранена.

Малала отримала Нобелівську премію Миру у 2014 та заснувала Фундацію Малали, що займається освітою дівчаток в країнах, що розвиваються.

Всі покази починаються о 20:00

Фейсбук-сторінка події.

Місце: Кінотеатр «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі, 19), Безкоштовно, Організатори: Amnesty International в Україні , KyivMusicFilm

Реклама:

Головне сьогодні