Виставка «Як тебе звати?»

З 10 по 21 грудня у «Мистецькому арсеналі» пройде масштабна виставка «Як тебе звати?», присвячена соціальній інтеграції сімей переселенців та їхніх дітей. Виставку організовано в рамках ширшої кампанії «Ти серед своїх», що покликана привернути увагу до проблем сімей та дітей вимушених переселенців в Україні.

Куратор виставки: Катерина Тейлор.

Навколо нас зараз 230 тисяч дітей вимушених переселенців. Цей світ для них незнайомий. Чи почуваються вони тут своїми, залежить від нас. Дізнайтеся, як бути небайдужим.

Виставка об’єднує низку тематичних проектів організаторів та партнерів – від художніх робіт, аудіовізуального, VR та AR контенту, кінопоказів, театральних вистав і арт-простору до публічних лекцій та семінарів для ЗМІ.

«Найсумніше, що більше за всіх у конфліктах страждають саме діти. Допомогти їм подолати страх та розгубленість та повернутися до нормального життя - наша спільна відповідальність», – коментує ініціативу Джованна Барберіс, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

«Сьогодні вимушених переселенців не слід розглядати як проблему для держави, вони є додатковим сильним ресурсом в питаннях розбудови миру та формування нових підходів до вирішення багатьох критичних питань, пов’язаних з конфліктом. Створення належних умов та рівних можливостей для усіх членів громад, незалежно від попереднього місця проживання - це унікальна можливість для держави стати прогресивною, потужною, збагаченою. Наше Міністерство в центрі уваги ставить людину – її потреби та прагнення. Саме з таких позицій ми будуємо політику інтеграції та постконфліктного відновлення», – Вадим Черниш, Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

«Ми хочемо показати не відмінності між життями сімей переселенців та решти суспільства, а те, що нас зближує, – загальнолюдські цінності та звички. Єдине, що відділяє нас від людей, які вимушено лишили свої домівки та звичний спосіб життя, це – штучні психологічні бар’єри. Ці бар’єри створюють нові ідеології та нарощують негативні стереотипи, роз’єднуючи суспільство. Цією виставкою через мистецтво ми будемо долати бар’єри та допомагати психологічній реабілітації дітей переселенців», – пояснює куратор виставки Катерина Тейлор.

Місце: Мистецький Арсенал (вул. Лаврська, 10-12), Безкоштовно, Організатори: Представництво Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні , Мистецький Арсенал , FILM.UA Group

Реклама:

Головне сьогодні