Концерт Ensemble Modern: Nina Janssen-Deinzer / clarinet

Одна з найкращих кларнетистів сучасності, Ніна Янсен (Німеччина), дасть у Києві безпрецедентний за складністю та художньою насиченістю речиталь з творів сучасних європейських композиторів для кларнету соло, що звучатимуть в Україні вперше.

Концерт відбудеться у рамках фесивалю сучасної музики Kyiv Contemporary Music Days, що відбудеться з 12 по 17 грудня на трьох локаціях Києва за участі музикантів з 6 країн світу.

Ніна Янсен-Дейнцер належить до найвидатніших кларнетистів свого покоління: солістка одного з провідних європейських ансамблів нової музики – Ensemble Modern, професор Університету музики у Франкфурті та Академії Ensemble Modern, переможиця низки престижних музичних конкурсів, учасник проектів найкращих музичних організацій світу та неодноразова стипендіатка престижних культурних та навчальних програм.

Репертуар Ніни Янсен охоплює всі епохи та стилі. Окрім класичних та романтичних опусів, здійснені записи яких сьогодні вважаються еталоном кларнетового мистецтва, Ніна робить величезний внесок у розвиток сучасної академічної інструментальної музики. Так, з 2006 року є учасницею одного з провідних європейських ансамблів нової музики – Ensemble Modern. Багато про що говорить також той факт, що такі знамениті композитори як Mark Andre, Arnulf Herrmann та Saed Haddad присвячували ряд творів кларнетистці.

Програма концерту:

Кайя Сааріахо (*1952) – Duft (2012) для кларнету солоКарлгайнц Штокгаузен (1928-2007) In freundschaft (1977) для кларнету солоМарк Андре (*1964) – IV 3 (2008) для кларнету соло, присвячено Ніні Янсен ДейнцерДжачінто Шелсі (1905-1988) – Tre studi (1954) для es-кларнету соло

Подія концерту у Facebook.

Вся програма фестивалю.

Придбати квитки.

Місце: Art Ukraine Gallery (вул. Грушевського, 9А), Вартість: 150-300 грн, Організатори: KYIV CONTEMPORARY MUSIC DAYS

Реклама:

Головне сьогодні