Public Science: лекція «Насолода: психологія і фізіологія»

Остання у 2016 році зустріч в рамках проекту Public Science буде по-новорічному незвичайною. Говоритимуть про те, до чого всі прагнуть, особливо в новорічний період – про насолоду. Прагнення до насолоди стало невід'ємною частиною нашого життя. Жага отримати бажане, витративши мінімум ресурсів, стала одним з ключових еволюційних факторів, що сформували сучасних Homo Sapiens.

У багатьох культурах публічне визнання тяги до насолоди засуджувалось. Лише порівняно недавно лібералізація соціальних поглядів дозволила філософії гедонізму закріпитися в суспільстві і стати продуктом мас маркету.

На лекції розглянуть такі питання:

- що таке насолода з точки зору філософії, фізіології і психології;- «Гормони щастя». Як привчити свій мозок працювати із задоволеннямі не опинитися у владі залежності;- що таке інфляція щастя;- як може впливати на процес відчуття насолоди;- вплив різних факторів на процес відчуття задоволення (шоколад, секс, лідерство, алкоголь, наркотики, депривація, тощо).

Світло на психофізіологічні особливості і на сутність нашої особистості (та її темні сторони) проллє лікар Катерина Москаленко, клінічний психолог, кандидат медичних наук.

Вартість участі 120 грн, умови простору включено.

Реєстрація обов'язкова. Кількість місць обмежена.

Фейсбук-сторінка події.

Місце: Креативний простір «Часопис» (вул. Льва Толстого, 3), Вартість: 120 грн, Організатори: Public Science

Реклама:

Головне сьогодні