Artist Talk з Арсеном Савадовим

4 травня відбудеться зустріч із художником Арсеном Савадовим. Арсен Савадов – митець, значущість якого в історії становлення українського сучасного мистецтва важко переоцінити, представник українського трансавангарду, лідер української Нової хвилі розкаже про те, як розвивався і куди рухається сьогодні арт-ринок України і світу.

Саме з його роботи «Печаль Клеопатри», написаній у співавторстві з Юрієм Сенченком, і почався відлік сучасного українського мистецтва, а згодом картина стала хрестоматійною. Як про неї написав ідеолог української Нової хвилі Олександр Соловйов: «З появою "Печалі Клеопатри" відбулося відділення української Нової хвилі від російського контексту та наближення до західної традиції, а сама картина, яка апелювала й до досвіду поп-арту, стала знаком появи нового покоління в українському мистецтві».

Від кінця вісімдесятих і до сьогодення, про зміни у мистецтві та про власне переосмислення творчості. Про шлях від практики «симуляції» й «ілюзії живопису» до «справжнього живопису», про метод побудови алюзій та вимірів «вічного сну» та «вічного передчуття пробудження» говоритиме Арсен Савадов.

Фейсбук-сторінка події.

Місце: Art Ukraine Gallery (вул. Грушевського, 9А), Безкоштовно, Організатори: Art Ukraine Gallery

Реклама:

Головне сьогодні