Kyiv Food&Wine Festival: вино і сири

13–14 травня в Києві у столичному ВДНГ відбудеться восьмий фестиваль сиру та вина Kyiv Food&Wine Festival.

Восьмий фестиваль Kyiv Food&Wine Festival буде присвячений класичному, ідеальному поєднанню: вино та сири. Найкращі винороби країни пакують валізи, везуть свої найкращі вина та цікаві історії.

Дегустувати вино можна буде з різними видами сирів від українських фермерів: солоним і пряним, м’яким і твердим, з кислинкою і гірчинкою, сулугуні, класичною моцарелою, новинками з корицею і мигдалем, чебрецем та кмином, і ще багатьма іншими оригінальними варіантами. Окрім сирів можна буде спробувати і інші продукти від фермерських господарств: м’ясо, делікатеси, морепродукти та інші закуски під вино.

Всі секрети сирної майстерності сировари розкриють на тематичних майстер-класах з виробництва сиру. А любителів винної культури за традицією навчатимуть авторитетні сомельє та винороби у лекторію фестивалю.

На гостей восьмого Kyiv Food&Wine Festival чекають нові, а також давно улюблені розваги:

1. Устричний батл. Вперше на Kyiv Food&Wine Festival буде організована окрема зона, де відбудуться справжні устричні баталії – командне змагання з відкривання та поїдання декількох тисяч українських устриць.

2. Другий винний забіг Kyiv Wine Run, який відбудеться в межах восьмого фестивалю. Маршрут винного забігу пролягатиме через територію ВДНГ. На переможців чекають призи від команди та учасників фестивалю. Під час забігу діятиме костюмований дрес-код. За підсумками будуть визначені три найкращі костюми, власники яких також отримають винні призи від партнерів за найяскравіший образ Kyiv Wine Run.

3. Вже традиційним стане «Тиждень вина», який відбудеться напередодні Kyiv Food&Wine Festival. «Тиждень вина» – це низка лекцій і дегустацій від українських сомельє, амбасадорів винних брендів і виноробів, які проходять в винних барах, ресторанах, кав’ярнях рівно за тиждень до старту фестивалю. Гостей тематичних винних барів-партнерів фестивалю чекають спеціальні винні пропозиції. Зареєструватися на події «Тижня вина» можна на сайті фестивалю.

4. Винний лекторій. У межах восьмого Kyiv Food&Wine Festival буде організована окрема зона, де пройдуть лекції від авторитетних сомельє і винних експертів. Лекторій працюватиме два дні з 13:00 до 19:00. На вході кожен гість отримає в подарунок келих для дегустації.

Стежити за новинами фестивалю можна на сторінці.

Детальна інформація та програма на сайті фестивалю.

Місце: ВДНГ (проспект Академіка Глушкова, 1), Вартість: 80 грн, Організатори: Kiev Food&Wine Festival

Реклама:

Головне сьогодні