Виставка Марії Куликовської «Відбитки складок»

16 травня у просторі Port creative hub відкриється виставка Марії Куликовської «Відбитки складок». Експозиція включатиме десять скульптур із серії «Складки часу / складки пам’яті», що вже експонувались в одеській галереї Invogue#Art, а також ряд зовсім нових скульптур.

Нова серія скульптурних робіт Марії Куликовської торкається теми фрагментованості тіла, створені нею образи нагадують невловимі фантоми та викликають одночасно тривожність і замилування. Окрім цього, на виставці буде представлене культурологічне дослідження про смислове навантаження складок та драпірувань у різні історичні епохи.

Складки притягували до себе погляди з того часу, як люди навчилися ткати. Художники протягом багатьох століть вносили своє бачення в ідеалізацію тканин та привчили наше око милуватися ними. У нас вони виховали прагнення використовувати складки набагато ширше, ніж це диктується прагматикою.

«Тіло, оболонка, панцир, покривало, шкіра – чиє це все? Хто власник мого чи твого тіла? Де зберігається свобода – може, в коробочці вигинів, фалд, складок шкіри, долі, влади, життя?» – розмірковує авторка.

Марія Куликовська працювала із різноманітними матеріалами, серед яких – склопластик, парафін, смола та гіпс. Скульптури відображають персональний досвід мисткині, яка також виступала моделлю для своїх робіт.

Час роботи виставки: 17–31 травня, 12:00–19:00

Місце: Port Creative Hub (вул. Набережно-Хрещатицька, 10а), Безкоштовно, Організатори: Port Creative Hub , Галерея Invogue#Art

Реклама:

Головне сьогодні