Вистава «Запрошення на страту»

Нова вистава «Запрошення на страту» молодого прогресивного київського театру «Мізантроп» – це черговий виклик сучасному театральному суспільству. Цього разу, вирішивши перенести на сцену фантасмагоричний і парадоксальний світ одного з найбільш незвичайних романів Володимира Набокова, автори і постановники остаточно стерли межу між драматичним театром, балетом, мюзиклом, цирковим шоу і кабаре.

Головний герой Цинциннаті Ц. потрапляє під суд за «гносеологічну мерзенність» і «непрозорість». Процес над героєм ведеться за неіснуючими законами, і смертний вирок приховується за фразою: «з люб'язного дозволу публіки, вам надінуть червоний циліндр». По ходу дії все ясніше стає, що навколишній світ ілюзорний і являє собою набір норм і правил, які суперечать мінімальному здоровому глузду. Правилам підкоряються скоріше пародії на людей, маски – персонажі вистави. Слідувати загальнолюдській логіці й моралі вдається лише головному герою. Проте, він піднімається на ешафот, де йому повинні будуть відрубати голову.

ВІДЕО ДНЯ

Основним акцентом вистави стають актори, які досягли абсолютної універсальності, які вміють робити все: танцювати, співати, грати на музичних інструментах, виконувати акробатичні і пластичні етюди, бути клоунами і, в той же час, показувати драматичну глибину героя.

Вартість: 70–600 грн

Купити квиток.

Місце: Національний академічний театр російської драми ім. Лесі Українки (вул. Б. Хмельницького, 5), Вартість: 70–600 грн

Реклама:

Головне сьогодні