Діалог філософів «Уявні кордони та реальність політики»

19 червня о 19:00 у креативній спільноті Izone відбудеться публічний діалог філософів Вахтанга Кебуладзе та Володимира Єрмоленка на тему «Уявні кордони та реальність політики».

Діалог буде присвячений політичним аспектам сучасності, категоріям та визначенню понять кордон, межа, рубіж, фронтир тощо. Подія розпочинає паралельну дискусійну програму з нагоди відкриття виставки Goethe-Institut Ukraine «Кордон», яка відкриється 20 червня у просторі Plivka у будівлі Довженко-Центр : Dovzhenko Centre.

Де закінчується Європа й починається Азія? Це запитання виступає лейтмотивом проекту Goethe-Institut, реалізація якого розрахована на декілька років і полягає в проведенні виставок у співпраці з Об’єднанням комп’ютерного медіа-мистецтва (Hartware MedienKunstVerein (HMKV) із Дортмунда та з численними партнерами зі Східної Європи та Центральної Азії.

У рамках проекту «Кордон» відбувається ідентифікація та дослідження кордонів і ліній розмежування в якнайширшому розумінні цього слова. Це – і локалізація або виокремлення певних територій, і культурні або соціальні бар’єри, і інструмент, за допомогою якого «ми» відрізняємося від «інших або проводиться подібне розмежування – дихотомія. «Кордон» розуміється як метафора, але при цьому вона виступає не як стала фігура, а як предмет певних домовленостей, що перебуває в постійному русі. Тобто тема виставки є надзвичайно актуальною. При цьому червоною ниткою експозиції проходять географічний і культурний кордони між Європою та Азією. У проекті ця тематика представлена з мистецької точки зору, коли на перший план виходять культурні виміри, завдяки чому відбувається диференційований підхід до вивчення процесів, мотивів і причин створення кордонів.

Фейсбук-сторінка події.

Місце: Izone (вул. Набережно-Лугова, 8), Лектори: Кебуладзе Вахтанґ , Єрмоленко Володимир, Безкоштовно, Організатори: Ґете-Інститут (Goethe-Institut) , Izone , Фонд «Ізоляція. Платформа культурних ініціатив»

Реклама:

Головне сьогодні