Домашня вечірка з нагоди дня народження Михайла Грушевського

30 вересня з 18:00 розпочинається свято з нагоди дня народження Михайла Грушевського. Ці дні гімназист, студент, професор, академік Грушевський полюбляв відзначати в родинному затишку.

«Сегодня мині скінчилося 22 роки; я зранку став пригадувати своє минуле, як воно забулося… День скінчився, рік почався...», — писав Михайло Грушевський у своєму університетському щоденнику 17 вересня 1888 року. Із року в рік ці нотатки були подібними.

Відмінним був ювілейний 1926-й: 60-ліття від дня народження та 40 років від початку літературно наукової праці. Сучасники відзначали, що подібного свята української науки Київ іще не бачив.

З повсякденням академіка, підготовкою та проведенням ювілею гості Музею познайомляться з розповідей головних героїв театралізованої екскурсії «Позаочі»: хатньої робітниці Теклі та двірника Петра Пилюченка, які знають все.

Екскурсія розпочнеться о 18:00, а о 19:00, у продовження вечора, пропонують поринути у світ музики, прямуючи за квартетом QuadArt. На гостей чекає коловорот варіацій, покликаних побудувати місток між подіями, що вже стали історією та сьогоденням.

Попередній продаж квитків за адресою: вул. Паньківська, 9 з 10:00 до 17:00

Телефон для довідок: +380 (44) 288 28 82

Місце: Музей Михайла Грушевського (вул. Паньківська, 9), Вартість: 80 грн, Організатори: Історико-меморіальний музей Михайла Грушевського

Реклама:

Головне сьогодні