Марія Матіос. "Вирвані сторінки з автобіографії"

Марія Матіос. "Вирвані сторінки з автобіографії". - Львів, 2010 рік, видавництво ЛА "Піраміда".

Марія Матіос - одна із найвідоміших і найпопулярніших українських авторів: її наклади є одними з найбільших. Її книги - зокрема, "Москалиця" в 2008 році - вже претендували на премію "Книга року Бі-Бі-Сі". Вона лауреат Шевченківської премії за роман "Солодка Даруся" (2004 рік).

Марія Матіос народилася в 1959 році на Буковині, в селі Розтоки, про яке багато пише і в цій книзі, і в інших своїх текстах. За освітою - філолог. Писала також і вірші. Її проза варіюється від детективів до кулінарних книжок, від історичного роману до автобіографічних оповідей.

Експерт Бі-Бі-Сі, журналіст "Української правди" Ірина Славінська представляє книгу Марії Матіос.

Марія Матіос
"Марія Матіос написала автобіографічний текст. Звісно, не йдеться про формат на кшталт блогу з розкриттям інтимних деталей. Ідеться про серйозне письмо Марії Матіос і письмо про Марію Матіос - подекуди виглядає "забронзовіло", проте не надто.

Книжка Матіос дає можливість по-новому глянути на багато подій України часів незалежності до та після 2004 року, а також після лютого-березня 2010 року. Зауваження письменниці цінні - інтелектуали свого часу мали б активніше коментувати минуле та теперішнє країни.

Мені особисто за безцінне джерело інформації та "компромату" правитимуть усі замальовки про Яворівського та Дзюбу, про Ступку та Іллєнка, про прототипів "Солодкої Дарусі" тощо.

Цікава книжка для фанів Матіос і для любителів читати історію від першої особи".

Реклама:

Головне сьогодні