Тест

Названо переможця цьогорічної "Книги року ВВС"

Про це повідомляє Твіттер української служби "ВВС"/

Події роману "Фелікс Австрія" локалізуються в Станіславові початку 20 століття. Це місто Європи, яка ще не згоріла дотла у вогнищі двох світових воєн.

В центрі подій – двоє молодих жінок, Аделя та Стефа. Вони з дитинства разом – їхні матері загинули у вогні Мармулядової пожежі. Обох врятував від вогню та виростив тато Аделі, доктор Ангер.

Аделя і Стефа, а також персонажі, що літають орбітами навколо, час від часу виглядаючи то як "головні", то як "другорядні", пов’язані між собою спільними історіями. Часто ці зв’язки та історії виявляються фікцією. І навпаки.

Як розповідала в інтерв'ю "Українській правді. Життя" Софія Андрухович, у її романі "проявлено різні види любові: сестринська, еротична, батьківська, релігійна".

"Я намагаюсь дослідити, яким чином почуття, здатне дарувати найбільшу свободу, перетворюється на пастку та в’язницю, не даючи учасникам зв’язку жити нормальним життям. Це болісна і складна історія двох героїнь", - зауважила Софія Андрухович.

У номінації Дитяча книга року ВВС – 2014 перемогла книга "Дракони, вперед!" Каті Штанко.

ВВС Україна також назвала Книгу десятиліття ВВС, представлену також у співпраці з культурною програмою ЄБРР, на честь десятої річниці премії. Цю нагороду отримав роман Сергія Жадана "Ворошиловград", який був Книгою року ВВС у 2010 році.

Минулого року переможцями премії були "Далекий простір" Ярослава Мельника ("Книга року BBC – 2013" ) і "Хто зробить сніг" Мар'яни і Тараса Прохаськів ("Дитяча Книга року ВВС – 2013").