Романтика економ-класу: як недорого святкувати День Св. Валентина?

В суботу закохані світу святкують День святого Валентина. Хоча це свято не є питомо українським, для багатьох воно стане приводом для першого побачення, освідчення, одруження...

Обов'язковими атрибутами Дня всіх закоханих є валентинка. Часто в комплект входить побачення з подарунком і/або романтичною вечерею.

Цьогорічний День святого Валентина має всі шанси пройти більш скромно, ніж зазвичай. Все - через кризу, яка доволі відчутно вдарила по купівельній спроможності українських закоханих романтиків. Як повернути кризу собі на благо і відсвяткувати свято з мінімальними витратами?

Спробуйте створити валентинку власноруч, наприклад, намалювати. А якщо ви не маєте вдома пристойного набору гуаші чи акварелі, можна зробити яскраву колаж-аплікацію з вирізок зі старих журналів чи рекламних буклетів або просто вирізати серце з червоного картону.

Цікаву альтернативу валентинкам придумали японці. Вони дарують один одному шоколад: друзям та колегам - дешевий без зайвих витребеньок, коханим - дорогий домашнього приготування або з елітних кондитерських. Якщо елітний шоколад вам не по кишені, варто зупинитися на коробці цукерок чи плитці шоколаду концептуальної форми.

Чоловіки! Ви вже зібралися в найближчий супермаркет за солодощами? Зупиніться і спробуйте пригадати, чи не сидить ваша пасія на дієті. Якщо так, то варто пошукати альтернативи - і вона є. Це квіти. Тільки-от купувати їх 14 лютого будь-якого року - кічова, але не найдоцільніша витрата грошей.

Не забувайте: нехай квіти й дарують на День закоханих, але ж продаються вони цілий рік. Тому, наприклад, вже сьогодні можна купити гвоздику, одну з найбюджетніших квіток - вона чудово протримається кілька днів у вазі та виглядатиме зовсім як свіжа в суботу. А ще кращий варіант - квіти в горщиках, котрі точно зів'януть не скоро, хіба що засохнуть.

Серце можна зробити з будь-чого: зліпити з снігу, намалювати та землі, викласти якісь продукти у формі символа любові. Навіть з салату олів'є, орбамивши його зленим горошком:) Фото zastavki.com
А як організувати романтичне дозвілля економ-класу на двох?

Підіть на побачення, наприклад, в котрийсь із парків чи Ботанічних садів, звісно, за умови хорошої погоди.

Новизни може додати прогулянка старовинними кварталами Верхнього міста чи Подолу, приперчена фотосесією (примітка: навороченість фотоапарату значення не має).

Якщо ви погано знаєте Київ, то навіть не виходячи за межі Майдану та Хрещатику, є шанс розширити горизонти та пережити нові естетичні емоції. Зробити це можна в Пінчук Арт-Центрі (безкоштовно), "Галереї Щастя" Євгенії Гапчинської (безкоштовно) чи Музеї українського живопису (символічні гривень 5).

Любителі висоти та небанальних панорам Києва можуть спробувати вилізти на один з дахів у центрі Києва - на дах універмагу "Україна" (іти через паркову, вхід на 4 поверсі) або готелю "Прем'єр-Палас" (через 8 поверх).

Якщо ви зібралися в кіно, не поспішайте купувати квитки на "місця для поцілунків" в останньому ряду - ціни на них часто найвищі.

Навіть 14 лютого вірогідність того, що фільм збере аншлаг, доволі мала. Тому сміливо купуйте дешеві квитки - після початку можна буде пересісти на кращі місця. А якщо не вдасться, не сумуйте, а просто пригадайте персонажів фільму "Мрійники" - молоді люди в кіно сідали тільки у перший ряд, щоби першими почути і побачити все, що на екрані.

Ті, хто вже пройшов букетно-шоколадний період взаємин, можуть, наприклад, одружитися. В будь-якому районному РАГСі ви станете чоловіком і дружиною лише за 150 гривень. Щоправда, без свідків і без урочистої церемонії. Тай то, якщо у "будинку шлюбів" будуть вільні пару хвилин для того, щоб оголосити вас чоловіком і дружиною.

Зрештою, залишається варіант "романтичної вечері". І якщо похід у ресторан видається величезною тратою грошей, зробіть вечерю самі. Не обов'язково простояти біля плити увесь день і наготувати страв, як на Свят-Вечір. Свічки, келих вина, якась одна-дві страви, приємна музика і кохана людина поруч... Що ще треба для щастя?

Трапляється, що на свята коханої людини немає поруч - відрядження, стажування, навчання тощо. Якщо ви саме в такій ситуації, вирушайте на роботу (пішки). Там є шаровий інтернет, тому весь день ви зможете не тільки вести нескінченну любовну переписку, а й попрацювати, тобто зробити свій внесок у зміцнення української економіки.

Це, повірте, лише декілька ескізів святкування. Включіть фантазію, пригадайте смаки і вподобання вашої половинки. В кожному разі, мало що може змагатися з шармом вихідного дня, проведеного в ліжку, або спільного вечірнього перегляду якого-небудь не обов'язково романтичного фільму. І пам'ятайте, що будь-яку недосконалу форму освідчення компенсує ваш закоханий погляд та щирі слова.

(Окрема подяка моїм ЖЖ-френдам, які взяли участь у обговоренні цієї теми)

Шановні читачі! У вас є свій рецепт прекрасного та економного святкування Дня усіх закоханих? Напишіть коментарях! Можливо, саме ваша ідея зробить для когось цьогорічний день Св. Валентина незабутнім!

Автор - Ірина Славінська

Реклама:

Головне сьогодні