Швейцарці хочуть заборонити туристам ходити по горах голяка

"Аппенцелль Іннеррходен завжди було місцем, куди любили приїжджати туристи з усього світу", - зазначає один з регіональних сайтів швейцарського кантону. Та минулого літа новий та неочікуваний тип туристів хлинув у містечко, яке славиться не лише своєю природною красою, але й традиційністю.

Так, право голосу жінкам тут було надано лише у 1990 році під тиском міжнародної спільноти та Вищого Федерального суду країни, нагадує The Independent.

Минулого року "перед світлі очі" швейцарців почали з'являтись групи людей, які вирушали у піші маршрути горами з рюзказами та черевиками на тілі. Жодних спроб прикрити своє голе тіло бодай фіговим листком не було.

Спочатку швейцарці відвертались від гостей і вдавали, що вони їх не помічають. Але голих туристів з'являлось все більше, і більше...

"До нас надходило багато скарг, - розповів виданню The Times спікер уряду кантону Аппенцелль Іннеррходен Маркус Дьоріг. - Місцеві жителі засмучені, і ми, в уряді, поділяємо їхнє збентеження. Як би ви себе почували, якби вийшли прогулятись на природі і раптом натрапили на групу голих людей?"

Любителі "голих маршрутів" особливо активно почали з'являтись з Німеччини, в якій поширена так звана культура "вільного тіла" FKK (Freikörperkultur). Нудистські організації на своїх сайтах давали хороші рекомендації району як раю для тих, хто хоче відчувати промені сонця на всьому своєму тілі.

Описаний як "як район нестрогих правил" з чудесною природою, Аппенцелль Іннеррходен став бажаним туристичним маршрутом для нудистів, повідомляє німецьке видання Spiegel.

Побоюючись, що така рекомендація німецьких нудистів пошириться світом, місцева влада вирішила діяти ще до того, як розпочнуться нові сходження у горах кантону Аппенцелль Іннеррходен, що у північно-східній Швейцарії.

"Ми мусимо щось зробити, щоб запобігти цій нейприйнянтій поведінці (прогулянках голяка) поки погода не стане теплішою", - заявив міністр юстиції Кантона Мельхіор Лоозер.

"Зрештою, діти теж відпочивають влітку в горах", - цитує слова посадовця ВВС.

Раніше можна було застосувати до голих якісь штрафні санкції, якщо б хтось з місцевих жителів подав скаргу у поліцію. Та попри численні нарікання швейцарців, до правоохоронців вони не звертались.

"Коли поліція арештувала групу німецьких нудистів, вона мусила вибачитись перед туристами та відпустити їх, адже не було закону який би забороняв ходити у чому мати народила", - пише The Times.

Зовсім незабаром все може змінитись кардинально.

9 лютого місцевий парламент має розглянути законопроект, який (якщо буде прийнятий) вступить у дію 26 квітня.

Закон передбачає стягування штрафу у розмірі близько 135 євро за прогулянку голяка у кантоні.

Такі наміри влади швейцарського кантону обурили німецьких нудистів, які закликали бойкотувати Швейцарію і не їхати туди відпочивати.

[L]Та німецькі нудити не вперше втрапляють у такі халепи.

Як вже писала раніше "Українська правда. Життя", поляки теж обурювались, що після розширення шенгенської зони, німецькі нудисти проникли на польські пляжі.

За матеріілами Bild, Spiegel, The Times, The Daily Mail, The Independent, BBC та порталу кантону Appenzell Innerrhoden. Фото взято з зазначених сайтів

що
Реклама:

Головне сьогодні