"Ой, мала я мужа пияка...", або Скандальна витівка посла

Відшумів, відгуляв у Торонто черговий Український фестиваль. Традиційно, цей фестиваль відбувається щороку в так званому Українському селі - Bloor West Village - the Ukrainian Village - чепурній околиці на заході міста Торонто, заселеній, переважно, українцями.

Не подумайте, що Український фестиваль у Торонто це така собі незначна місцева подія. Це свято виходить далеко за рамки міського чи навіть регіонального значення. Український фестиваль у Торонто офіційно визнано найбільш численним поза межами України. На два дні поліція перекриває вулицю Блур, одну із головних артерій Торонто, на вулиці встановлюють сцени, палатки, щоб дозволити гостям і учасникам без перешкод насолодитися українською культурою, музикою і вдосталь накуштуватися українських страв.

Цього року, наприклад, фестиваль принадив понад 400,000 гостей з усіх куточків Канади, США та із-за океану. Не оминають своєю увагою Український фестиваль і канадські політики, члени уряду і парламенту.

Важливою частиною фестивалю є парад, яким, власне, і починається ця подія. В параді беруть участь українські громадські організації, духові оркестри, танцювальні групи, спортивні клуби, представники фінансових установ та бізнесу. Проходить це дійство дуже урочисто, учасники параду прямують по вулиці під музику під прапорами, а по двох сторонах - сила-силенна народу.

Посольство України в Канаді також було учасником параду. Із Оттави до Торонто прибув Надзвичайний і повноважний посол України в Канаді Ігор Осташ.

Як чітко видно на фотографії, найвищий дипломатичний представник України вибрав для пересування на параді відкрите авто із рекламою спонсора. А спонсором посол обрав чомусь Blue Goose Tavern, - себто корчму, шинок, а по-нашому - бар.

Як музичний супровід машини посла України в Канаді із гучномовців лунала пісня "Ой, мала я мужа пияка..."

Уявіть собі, майже півмільйона гостей, глядачів, учасників, серед них канадські політики, а найвищий дипломат України в Канаді їде на авто під музичний супровід "Ой, мала я мужа пияка..."

Тут варто процитувати англомовний Інтернет-ресурс "Поради для тих, хто відвідує Україну" ("Ukraine-Travel-Advisor") для бізнесменів.

Ось які вказівки дають західні колеги бізнесменам, що бажають розпочати бізнес в Україні.

"Споживання алкоголю в Україні є культурним феноменом. Це не означає, що кожного (українця) можна вважати алкоголіком, але споживання алкоголю в товаристві заохочується.

Безмірна пиятика є звичайною у бізнесових стосунках. Багато домовленостей досягаються під час спільної пиятики. Ця українська традиція може бути перешкодою для іноземців-бізнесменів, особливо тих, хто не звик до надмірного споживання алкоголю".

Ніколи не залишайте недопитої пляшки на столі. Якщо пляшка відкрита, її годиться допити.

Випити пляшку горілки на трьох не вважається чимось надмірним. Поза тим, випивши таку "нормальну дозу" алкоголю, вранці наступного дня українці лікуються, знову споживаючи алкоголь. Це називається "похмелятися".

В Україні з повагою відносяться до людини, що може багато випити".

Надмірне споживання алкоголю є великим лихом нашої держави. Згідно із офіційною статистикою в нас 700,000 тисяч хворих на хронічний алкоголізм.

Чому офіційні представники нашої держави знову примушують нас червоніти, приєднуючись до реклами алкоголю? Адже головним завданням посла є піднімати престиж своєї держави за кордоном. Якщо не піднімати, то хоча б підтримувати.

Реклама:

Головне сьогодні