Український Мідас

Багатьом відомий древній міф про фрігійського царя Мідаса, якого Діоніс нагородив даром перетворювати в золото все, до чого той лишень доторкнеться. Ласий до багатства цар втішався нагромадженням золота, аж поки не зголоднів. І тоді Мідас із жахом побачив і зрозумів, що від легенького дотику в золото перетворювалася будь-яка їжа та питво, якими він хотів утамувати свій голод.

Страх голодної смерті примусив його просити Діоніса забрати назад смертельно небезпечний дар. Діоніс пожалів Мідаса, і той зберіг собі життя після купання в річці Пактол.

Це події приблизно VII сторіччя до нашої ери.

А нижче - ймовірні події кінця ХХІ сторіччя вже нашої ери.

Витяг із підручника історії України для середньо-освітньої української школи

Ремарка від автора: невеликі шанси, що до цього часу Україна збережеться на політичній чи цивілізаційній картах світу, і що в ній діти будуть навчатися в школах, а в дітей будуть підручники.

"В перші десятиріччя незалежності Україною правили люди, які були наділені магічним даром перетворювати в американські долари*** все, до чого вони торкалися.

Хто б це не був, чи то президент України, чи то будь-який інший київський урядовець, чи суддя із прокурором, чи навіть міський чи сільський голова, або звичайнісінький сержант міліції...

Кожен, хто діставався до щонайменшої влади, а також їхні родичі до сьомого рівня спорідненості - усі здобували цей дар.

Секунда - долар.

Звичайнісінька довідка в житлово-комунальній організації набувала доларового еквіваленту. Не кажучи вже про судові чи інші рішення, які приймалися будь-ким, будь-де, у будь-який час - іменем нещасної тоді України.

І якщо в древньому міфі VII сторіччя до нашої ери фрігійський цар Мідас не міг нічого їсти та пити, через те що все перетворювалося в золото від його дотику - то в перші десятиріччя незалежності в Українській державі, щоб бодай вижити, їсти та пити не могли мільйони українців. Тому що всі природні багатства України люди при владі та люди при людях при владі - усе, у тому числі і їжу та воду, перетворювали на долари.

Долари забирали собі і їли їх, напевно. Достеменно про це невідомо. А решта народу почали вимирати від голоду та спраги.

Тривало це досить довго, аж поки залишки злиденних українців старанно не викупали в славному Дніпрі людей при владі та людей при людях при владі.

Після того купання на берег піднялося небагато. Але ті, що вийшли з води, назавжди втратили свій дар перетворювали в долари все, до чого вони торкалися...

*** "Американські долари" - детальніше дивіться в іншому розділі вказаного підручника, під назвою "Боги України".

Реклама:

Головне сьогодні