10 речей, які мене здивували в Португалії

Португалія - це миролюбива країна, де збираються паломники з цілого світу. Тут люди зцілюються і створюються добрі діла. Навіть корида найдобріша в світі. Молодь Європи саме в столиці Португалії любить активне спілкування на вузеньких вулицях. Лісабонське нічне життя є одним з найпозитивніших в світі.

1. Три таємниці Фатіми. Тоді як в інших частинах Європи йшла руйнівна Друга Світова війна, тут, в цій далекій від подій світового масштабу, нікому не відомій, глухій сільській місцевості сталися події, що перетворили її на одне з найважливіших місць паломництва католицького світу - місто Фатіма.

Кількість людей, що прибувають сюди, свідчить про те, яке величезне значення набуло це місце . В дні найбільш важливих святкувань число присутніх досягає мільйона. З паломництвом пов'язують незліченні дивовижні зцілення і інші події.

2. Ілюзія океану. З висоти пташиного польоту здається, що береги Лісабону омиваються океаном. По приземленні з вуст португальців стає зрозумілим, що це - Те́жу. Найбільша ріка Піренейського півострову, яка бере початок на теренах Іспанії та впадає в Атлантичний океан в районі Лісабону.

3. Корида буває доброю! Португальська варіація бою з биком значно відрізняється від іспанської. На ній бик залишається живий. Класичний португальський бій биків включає кінну частину, головний учасник якої - вершник-кавальєро, і частину, у якій вісім неозброєних фуркадо втихомирюють бика.

Залишається один хлопець і тримає його за хвоста. Далі появляється стадо корів, спрацьовує стадний інстинкт бика і він іде за коровами з арени.

4. Майже як в Америці. Цікавий факт. Із-за схожості конструкції і кольору міст ім. "25 квітня" порівнюють з мостом "Золоті Ворота" в Сан-Франциско, США. Дійсно дуже схожі. Це висячий міст довжиною коло 2 км, що сполучає столицю Лісабон на північному (правому) і порт Алмаду на південному (лівому) березі річки Тежу. Він входить в число 20 найдовших висячих мостів у світі.

5. Кожен поїзд унікальний. Написання графіті на пасажирських потягах дивує. Поїзди постійно рухаються і часто добре охороняються. Я бачив, як така краса створюється командою з 10 людей за кілька хвилин на зупинці - це мистецтво малювання тісно повязано з адреналіном. Кожен раз художники ризикують бути спійманими.

6. Чому чисті пляжі? По суті, це попільничка, яка була розроблена, для гасіння і утилізації сигарет на пляжі. Цей новий винахід не лише запобігає залишку попелу та окурків на пляжах, але і дає рекламодавцям і організаціям можливість спілкуватися з людьми на пляжах.

Оскільки мільйони сигарет залишаються на пляжах кожен місяць, і оскільки реклама є дуже обмежена в пляжній зоні - цей продукт вирішує два питання одночасно.

7. В Лісабоні пусті бари. Там вирує атмосфера нічного життя біля вул. Байро Альто і на набережній.

Часто люди виходять з барів, кафе, ресторанів і дискотек на вузькі вулиці, щоб поговорити, випити, потанцювати саме там. Атмосфера на маленьких вуличках як у вулику, а приміщення барів вільні. Туди заходять тільки за випивкою. Ця яскравість і веселість триває всю ніч.

Лісабонське нічне життя є одним з кращих в Європі.

8. Португальці мають почуття гумору. Це ж треба на червоному трамваї написати що це жовтий автобус. Напевно, маркетинговий хід.

9. Відчуй себе деревом. Жартую. Вазонки які стоять на набережній такі великі, що на них можна сідати як на лавочку і є місце для сумки чи інших речей. Яскравістю і колоритністю вони створюють настрій всім туристам.

10. Хочеш авто Мерседес - їдь в Лісабон. Оскільки в більшості таксі - Мерседеси, то цю розкіш можна дозволити собі кожного дня . Ціни на проїзд приблизно рівняються з українськими. Якщо вас більше чим двоє то в центральній частині міста буде вигідніше переміщатися на таксі. Таксисти дружелюбні і знають англійську.

Реклама:

Головне сьогодні