Stop It! – люди і тварини осадять Кабінет Міністрів України

Сьогодні більшість відділків МВС України відмовляються приймати заяви про вбивства чи знущання над тваринами, місцеві комунальні служби нехтуючи законом організовують крематорії, де спалюють напівживих тварин, відкрито труять тварин, нерідко й тих, що мають власників чи є опікунськими.

25 січня зранку під Кабміном розпочалась акція на захист тварин, яку ініціювали та організували прості люди. Чи не вперше, акція завдячує своєю організацією мережі Фейсбук. Приводом для акції стало питання жорстокого поводження з безпритульними тваринами в Україні. Цим питанням обурені не тільки українські зоозахисні організації, але й закордонні.

На жаль, поки ми в Україні ще не можемо наздогнати по своїй активності і підтримці інші країни, які у такій мережі збирають сотні тисяч активних людей. В країнах Євросоюзу не припиняють дискусії, акції та протести з вимогами до українського уряду припинити вбивати тварин. В підтримку нашої акції висловилися вже 90 тис громадян Німеччини.

Головними вимогами учасників акції є виконання "Закону про захист тварин від жорстокого поводження", впровадження європейських практик вирішення проблем з безпритульними тваринами, співпраця з зоозахисними організаціями.

Сьогодні більшість відділків МВС України відмовляються приймати заяви про вбивства чи знущання над тваринами, місцеві комунальні служби нехтуючи законом організовують крематорії, де спалюють напівживих тварин, відкрито труять тварин, нерідко й тих, що мають власників чи є опікунськими. В країні відкрито пропагується насильство та жорстокість. Не розслідується діяльність так званих „догхантерів”.

І при цьому Україна є однією з небагатьох країн Європи, що має Закон "Про захист тварин від жорстокого поводження". Проте як і багато інших законів він не працює.

Близько 90% тварин, що опинилися на вулиці є викинутими своїми господарями. Запроваджуючи програми відповідальності власника чи утримувача тварини ми б змогли набагато зменшити цей відсоток. Обов’язкове щеплення, реєстрація, штрафи за неналежне утримання, притягнення до відповідальності за жорстоке поводження, стимуляція та заохочення за допомогу безпритульним тваринам, контроль за розведенням тварин, обмеження для комерційного розведення – це основні кроки, які слід починати робити негайно.

В учбових закладах школярам слід проводити уроки „на захист тварин”. Ми виховуємо своїх дітей у спостереженні страшного насильства над тваринами.

Зменшення кількості тварин на вулицях можна вирішити лише системним підходом. Відлов-стерилізація-щеплення-притулок-пошук господаря. Реальність та практика показали, що цю програму можуть виконати лише громадські організації. Комунальні служби мають бути відсторонені від цієї ролі. Ці роботи можуть бути виконані на договірних засадах.

Проте що про це думає Уряд стане відомо під станами Кабміну.

Реклама:

Головне сьогодні