До тих, хто не на Майдані

Друзі і співгромадяни, всі, хто ще досі вважає, що події на Майдані і в країні у цілому вас не стосуються!

Дай, Боже, щоби це було насправді і вам ніколи не довелося стикатися із судами, де ви не в змозі захистити свої елементарні права, щоби вам не перешкоджали вести бізнес, що би по головах Ваших рідних чи друзів ніколи не гуляв міліцейський кийок.

Але ми живимо у дуже взаємопов’язаному світі. Ми опинилися в екосистемі, де порушено баланс шляхом надмірної концентрації хижаків.

Не виключено, що у вас є "надійний" дах. Але, увага, не Ви зводили цей дах, не Ви його контролюєте, та зрештою чи впевнені ви в міцності конструкцій, що тримають цей дах?!

Сьогодні на Майдані передусім ті, хто прийшов до усвідомлення, що свій дах для себе слід будувати спільними узгодженими зусиллями за узгодженими кресленнями.

Якщо, прагнучи спокою, комфорту. Заможності, свободи, благополуччя своєї родини (потрібне підкреслити) допоможете формуванню публічної архітектури ви справді отримаєте якщо не стовідсотково надійний дах (таких певно не буває), то принаймні, конструкцію, де ви зможете орієнтуватися, а не будете розгублено зиркати на "дядю".

І, зрештою, люди, які вийшли на вулиці, переконані, силу необхідно тримати під контролем. І у цьому, певно, зацікавлені усі.

А якщо вам здається, що ці люди, які вийшли на центральну площу столиці висловити свій протест, є бунтарями, які порушують "порядок", то пропоную згадати слова екзистенціаліста Альбера Камю, який не під впливом паризьких барикад 1968 року стверджував, що "людина народжується з бунту".

У першу чергу з бунту проти байдужості. Сьогодні саме з такого "бунту" народжується відповідальне суспільство.

Реклама:

Головне сьогодні