33 поради виходу з кризи

1. Зберігай спокій навіть якщо все навколо тебе руйнується – так ти зможеш вийти сухим із води. Пам’ятай що все минає і це теж мине.

2. Не витрачай енергію на те, щоб знайти відповідь на питання – чому так? Хто винен? Краще подумай, що ти реально можеш зробити для того, щоб із того, що є перейти туди, куди ти хочеш.

3. Якщо відчуваєш хоч найменший дискомфорт – подбай про те, щоб тобі було зручно. Зміни місце, зроби перерву, скажи про відчуття, заверш розмову чи зустріч. Дискомфорт означає, що тобі слід відновити ресурси перш ніж далі продовжувати. Це елементарні речі, які ми часто ігноруємо. Наприклад, коли автомобіль не має пального – він не рухається.

4. Знайди що тобі допомагає, наснажує і відновлює. Музика, прогулянка на повітрі, краса, вода, сон, чашка кави, друзі, - все, що дає тобі задоволення, впевненість і енергію.

5. У стані найбільшого напруження чи небезпеки завжди є союзники – щось, що тебе підтримує – земля, сонце, вітер, квіти, тварини, сновидіння, люди, - зважай на це і зрозумій яке послання вони до тебе доносять.

6. Будь розслабленим щоб витратити мінімум енергії і досягти результату з найменшими зусиллями. Перенапруга веде до перегорання.

7. Звертай увагу як ти дихаєш і яка в тебе поза тіла. Дихай на повні груди і слідкуй за розправленими плечима. Часто поза тіла поглиблює стан дискомфорту – тому спершу – зміни позу тіла.

8. Сфокусуйся на собі і назви свій стан і відчуття, не уникаючи нічого, навіть якщо тобі важко це визнавати, чи це вперше – скажи собі – я боюсь, я безпорадний, я розгублений, я розчарований, я злий... Це допоможе вийти в позицію спостерігача і побачити ширший контекст ситуації.

9. Далі подумай, що за цим стоїть? Які почуття ще є за тими, що на поверхні? Про які почуття ти не говориш, але про них сам знаєщш? Назви і їх.
Уникай тверджень – вони хочуть, вони думають, вони впевнені, вони провокують. Заміни їх на я думаю, я впевнений, я хочу.

10. Скажи що ти хочеш від себе і що ти хочеш від інших? Наприклад, я хочу бути спокійним, я хочу підтримки...

11. Щоб вирішити проблему – треба її полюбити. Проблема – це учитель, який вчить як піднятися ще на одну сходинку власного зростання. Зроби її частиною свого плану. Подумай, чим ця ситуація може бути тобі корисна і використай це.

12. Подумай, до чого підштовхує тебе проблема? Можливо це те, чого ти давно хочеш, але боїшся. Якби ситуація погіршилася ще більше, що б тоді ти робив? Починай це робити, не очікуючи погіршення.

13. Дай собі право переживати різні стани які б вони не були – бо ти – людина і до кінця життя нею залишишся, проте візьми повну відповідальність за все у твоєму житті. Наприклад, ти можеш сказати: я ще буду в стані безпорадності годину, цей час мені необхідний для того, щоб зрозуміти, що зараз для мене буде найефективнішим.

14. Не борися проти того, чого не в силі в даний час побороти. Але зроби той мінімум, на що в тебе вистачає ресурсів, висловлюй свої почуття стосовно того, що тебе не влаштовує, говори свою думку і внось це у своє життя.

15. Памятай, що не буває худа без добра і іноді чим гірше, тим краще. Аніж цьому чинити супротив, свідомо це прийми але при цьому знай, що успіх – невідворотній.

16. Якщо хочеш і боїшся – йди туди, бо саме це те, куди тобі найбільше треба рухатися. Зустрівшись із страхом, ти стаєш сильнішим. А якщо боїшся і ноги тебе не несуть – не йди туди. Бо так твоя інтуіція тебе оберігає.

17. Зберігай почуття гумору в будь-якій ситуації.

18. Не відкладай на потім вдячність, любов, ідеї, які виникають, знання, які ти маєш, ресурси, які є сьогодні. Розширюй спроможність максимально-повно реалізувати себе в моменті.

19. Довіряй своєму внутрішньому голосу і розвивай інтуіцію. Помічай співпадіння, синхронію, власні відчуття і ті рішення, що приходять на розум першими.

[L]20. Якщо ти живий – ти приклад вдалого проекту і маєш свій унікальний спосіб жити і взаємодіяти у цьому світі. Усвідом це і поділися цим зі світом.

21. Знаходь час щодня повністю переключати свою увагу з одного на інше хоча б на деякий час. Медитація, повне заглиблення у те, що ти робиш, фізичні вправи...

22. Будь в моменті. Не відволікайся думками ані в майбутнє, ані в минуле.

23. Звертай увагу на історії, які ти розповідаєш, якщо ти хочеш щось змінити в своєму житті – тобі слід змінити історію. Подумай ким ти вибираєш бути – ображеним чи щасливим.

24. Прийми, що в кожний момент ти маєш все, що тобі необхідно і за що ти готовий взяти відповідальність.

25. Визнач свої залежності – це те, чим ти можеш заплатити щоб прийти до того, що ти хочеш по-справжньому.

26. Якщо хочеш мати те, що ніколи не мав – мусиш робити те, що ніколи не робив.

27. Якщо ти щось напружено робиш і в тебе не виходить – відступи на один крок і подумай для чого зараз найкращий сприятливий час, це дасть тобі енергію щоб далі продовжити.

28. Памятай, що кожна людина прагне любові і визнання і кожна діє максимально ефективно, виходячи з тих обставин і тих ресурсів, які в неї є.

29. Не звинувачуй себе – так ти зможеш зрозуміти і пробачити інших.

30. Дозволяй собі помилки, бо на чужиш помилках вчаться, а на своїх зростають. тільки так ти здобуваєш власний досвід і знання, що навчать тебе.

31. Спостерігай за світом і за природою і ти знайдеш природній спосіб вирішення будь-яких проблем.

32. Подумай, на які питання ти хотів би знати відповіді і задай їх. Задане питання це можливість отримати відповідь і нові можливості. Іноді відповіді приходять самі.

33. Усвідомлюй самого себе – так ти зможеш пізнати цілий світ.

Реклама:

Головне сьогодні