Як отримати безкоштовне навчання за кордоном

Рано чи пізно у кожного старшокласника виникає запитання: а що далі? Де продовжити навчання? За кордоном чи в Україні?

Якщо інформації щодо навчання в Україні цілком достатньо, то про закордонне – часто її обмаль.

Багато абітурієнтів не знає, що завдяки лише своїм знанням та наполегливості можна абсолютно безкоштовно здобути освіту в кращих вишах світу, і без будь-яких подальших зобов'язань.

Саме тому я вирішила написати, як можна отримати грант на безкоштовне навчання у виші Stockholm School of Economics in Riga – Стокгольмська школа економіки в Ризі, проживання у гуртожитку, та ще й отримувати стипендію.

Коли вчилася в 10-му класі, до моєї школи завітав представник Стокгольмської школи економіки в Ризі та розповів про можливості безкоштовного навчання для українців. Мене зацікавила програма школи – бакалаврат у сфері бізнесу та економіки – і зараз я вже навчаюся на першому курсі вишу.

За версією Financial Times цей виш входить до топ-30 бізнес-шкіл Європи і пропонує диплом, який визнається у всьому світі.

Для Білорусі, Молдови, України та Грузії щороку виділяється 20 грантів на безкоштовне навчання, які також покривають проживання та стипендію на кишенькові витрати. Гранти благочинні та не зобов'язують студента абсолютно ні до чого.

Зараз у Стокгольмській школі економіки навчається 6 українців – усі безкоштовно. Дехто з них вступив відразу після школи, дехто після першого курсу українського університету.

Щоби стати студентом, потрібно лише подати заявку он-лайн до 8 квітня цього року, пройти тести та співбесіду в Києві. Тести ніякої особливої підготовки не вимагають; зразки завдань доступні на сайті SSE Riga.

Чому варто скористатися цією можливістю?

Перш за все, програма надзвичайно різноманітна та надає знання у різних сферах: не лише економіки, а також бізнес-стратегії, маркетингу, підприємництва, фінансів, основ бухгалтерської справи, менеджменту, комерційного права.

Є можливість обрати такі додаткові курси, як іноземна мова, володіння Microsoft Excel, підготовка договорів, фінансова математика, переговори та вирішення конфліктів, аудит й оподаткування та багато інших.

Тут викладають успішні люди з різних країн світу – Латвія, Швеція, Німеччина, Франція, Данія та Сполучені Штати Америки. Усі вони допомагають та підтримують студентів, готові відповісти на будь-які запитання, що виникають.

Багато можливостей реалізувати себе надають також студентські організації:

– Студентська Асоціація, яка займається організацією частково навчального процесу та студентського життя;

– Investment Fund, який організовує фінансові змагання;

– Days of Opportunities, який проводить ярмарок, де компанії зустрічаються з нашими студентами;

– Peak Time, що організовує бізнес-змагання;

– Debate Society, Latvian Model United Nations та багато інших.

Після завершення цієї школи відкривається багато можливостей працювати у різних сферах, або ж продовжити навчання на магістра.

Чимало наших випускників працюють у таких всесвітньо відомих компаніях, як Google, SEB, Microsoft, Ernst&Young, BCG; деякі здобували подальшу освіту в Гарварді, Кембриджі та Лондонській школі економіки.

Вони завжди підтримують школу, а також стають менторами студентів, допомагаючи їм як зі щоденним навчанням, так і подальшим працевлаштуванням.

Якщо у Вас є запитання, пишіть на [email protected] та приєднуйтесь до нашої групи у Facebook або ВКонтакте.

Ірина Хомяк, студентка Stockholm School of Economics in Riga, для УП.Життя

Реклама:

Головне сьогодні