Навіщо Верховній Раді "Гуманна країна" та що ми отримаємо від цього об’єднання

Навіщо Верховній Раді Гуманна країна та що ми отримаємо від цього об’єднання

Другий тиждень грудня 2019 року запам’ятається мені на ціле життя, бо в українському парламенті нарешті вдалося об’єднати депутатів навколо гуманістичних цінностей.

Так, вам не почулося! В четвер, 12 грудня у Верховній Раді України нарешті зареєстрували міжфракційне об’єднання "Гуманна країна".

Цей задум виник у мене кілька місяців тому і тоді ж розпочалися перемовини, що завершилися об’єднанням 25 депутатів і депутаток для поширення гуманістичних цінностей і захисту тварин від жорстокості.

ВІДЕО ДНЯ

Знаково, що наше МФО зібрало представників різних партій зі "Слуги народу" і "Голосу", "Європейської солідарності" та "Батьківщини". Виходить, гуманність і правда об’єднує.

Тож чим займеться міжфракційне об’єднання "Гуманна країна"?

Вже три роки поспіль десятки тисяч людей виходять на Всеукраїнський марш за тварин: від Тернополя і Львова до Одеси, Харкова і Сєвєродонецька.

Цього року на заклик UAnimals відгукнулась рекордна кількість активістів і марш одночасно пройшов у 24 містах та навіть на станції Вернадського в Антарктиді.

Під час Всеукраїнського маршу за тварин активісти з усієї України залишають підписи під меморандумом гуманістичного руху UAnimals із основними цілями зоозахисту. Саме їх виконання і стане основною ціллю МФО.

Нагадаю, мова йде про:

  1. Заборона використання тварин у цирках і дельфінаріях.
  2. Заборона експлуатації тварин для жебракування і фотопослуг.
  3. Заборона створення і функціонування притравочних станцій.
  4. Відмова від використання живих тварин для тестування косметики, парфумерії та інше.
  5. Розвиток реабілітації тварин і центрів утримання тварин, що постраждали від людини та її діяльності.
  6. Заборона хутрових ферм.
  7. Сприяння припиненню діяльності живодерів-догхантерів.
  8. Припинення програм масового вбивства безпритульних тварин у містах України.
  9. Внесення диких тварин природного ареалу України, що знаходяться на межі зникнення, до Червоної книги України.
  10. Чітке визначення права власності на тварину та позбавлення такого права в результаті жорстокого поводження для забезпечення відповідальності власників.
  11. Запровадження в Україні дієвої системи контролю і покарання за жорстоке поводження з тваринами.

Окрім того, разом із UAnimals МФО у співголовуванні Кіри Рудик та Юлії Овчинникової займатиметься популяризацією гуманістичних цінностей. Бо правий був Ганді: про моральний розвиток нації можна судити по її відношенню до тварин.

Альоною Шкрум та іншими депутатами МФО вже зареєстровано законопроєкт, який має унеможливити ситуації на кшталт минулорічної історії з двома сотнями овець, що приречено гинули в порту чорноморська. Без їжі та води.

Також МФО надсилає колективний запит, аби вияснити стан справи з живодером, що тягнув автівкою собаку.

Запрошую депутатів долучатися до МФО, а громадських активістів включатися і разом допомагати депутатському об’єднанню в ефективних кроках.

Лупаємо сю скалу!

Олександр Тодорчук, креативний директор агенції Gres Todorchuk, засновник гуманістичного руху UAnimals, спеціально для УП.Життя

Вас також може зацікавити:

Інтернет-мем Гусь очолив протест проти тварин у цирках і дельфінаріях. КОМІКСИ

Дитинча дельфіна не витримало навали туристів, які хотіли селфі

Дельфіни кличуть один одного по імені - вчені

За 17 років самотності серед морських свиней дельфін навчився говорити їхньою мовою

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні