Навіщо Верховній Раді "Гуманна країна" та що ми отримаємо від цього об’єднання

Другий тиждень грудня 2019 року запам’ятається мені на ціле життя, бо в українському парламенті нарешті вдалося об’єднати депутатів навколо гуманістичних цінностей.

Так, вам не почулося! В четвер, 12 грудня у Верховній Раді України нарешті зареєстрували міжфракційне об’єднання "Гуманна країна".

Цей задум виник у мене кілька місяців тому і тоді ж розпочалися перемовини, що завершилися об’єднанням 25 депутатів і депутаток для поширення гуманістичних цінностей і захисту тварин від жорстокості.

Знаково, що наше МФО зібрало представників різних партій зі "Слуги народу" і "Голосу", "Європейської солідарності" та "Батьківщини". Виходить, гуманність і правда об’єднує.

Тож чим займеться міжфракційне об’єднання "Гуманна країна"?

Вже три роки поспіль десятки тисяч людей виходять на Всеукраїнський марш за тварин: від Тернополя і Львова до Одеси, Харкова і Сєвєродонецька.

Цього року на заклик UAnimals відгукнулась рекордна кількість активістів і марш одночасно пройшов у 24 містах та навіть на станції Вернадського в Антарктиді.

Під час Всеукраїнського маршу за тварин активісти з усієї України залишають підписи під меморандумом гуманістичного руху UAnimals із основними цілями зоозахисту. Саме їх виконання і стане основною ціллю МФО.

Нагадаю, мова йде про:

  1. Заборона використання тварин у цирках і дельфінаріях.
  2. Заборона експлуатації тварин для жебракування і фотопослуг.
  3. Заборона створення і функціонування притравочних станцій.
  4. Відмова від використання живих тварин для тестування косметики, парфумерії та інше.
  5. Розвиток реабілітації тварин і центрів утримання тварин, що постраждали від людини та її діяльності.
  6. Заборона хутрових ферм.
  7. Сприяння припиненню діяльності живодерів-догхантерів.
  8. Припинення програм масового вбивства безпритульних тварин у містах України.
  9. Внесення диких тварин природного ареалу України, що знаходяться на межі зникнення, до Червоної книги України.
  10. Чітке визначення права власності на тварину та позбавлення такого права в результаті жорстокого поводження для забезпечення відповідальності власників.
  11. Запровадження в Україні дієвої системи контролю і покарання за жорстоке поводження з тваринами.

Окрім того, разом із UAnimals МФО у співголовуванні Кіри Рудик та Юлії Овчинникової займатиметься популяризацією гуманістичних цінностей. Бо правий був Ганді: про моральний розвиток нації можна судити по її відношенню до тварин.

Альоною Шкрум та іншими депутатами МФО вже зареєстровано законопроєкт, який має унеможливити ситуації на кшталт минулорічної історії з двома сотнями овець, що приречено гинули в порту чорноморська. Без їжі та води.

Також МФО надсилає колективний запит, аби вияснити стан справи з живодером, що тягнув автівкою собаку.

Запрошую депутатів долучатися до МФО, а громадських активістів включатися і разом допомагати депутатському об’єднанню в ефективних кроках.

Лупаємо сю скалу!

Олександр Тодорчук, креативний директор агенції Gres Todorchuk, засновник гуманістичного руху UAnimals, спеціально для УП.Життя

Вас також може зацікавити:

Інтернет-мем Гусь очолив протест проти тварин у цирках і дельфінаріях. КОМІКСИ

Дитинча дельфіна не витримало навали туристів, які хотіли селфі

Дельфіни кличуть один одного по імені - вчені

За 17 років самотності серед морських свиней дельфін навчився говорити їхньою мовою

Ми хочемо тримати з вами зв'язок. Будемо раді бачитися і спілкуватися з вами на наших сторінках у Facebook та у Twitter.

А якщо хочете бути в курсі лише новин та важливої інформації про здоров'я, підписуйтесь на нашу Facebook-групу про здоров'я та здоровий спосіб життя.

Реклама:

Головне сьогодні