"BMW" створило авто майбутнього

— 26 листопада 2008, 10:41

Великі американські автомобільні концерни "General Motors" та "Chrysler" нині особливо потерпають від фінансової кризи, повідомляє "Німецька хвиля".

Однією з причин такої вразливості стала непристосованість їхньої продукції до вимог сьогодення. Вони все ще будують великі та важкі автомобілі, які потребують багато бензину, в той час як європейські автовиробники все частіше роблять ставку на маленькі, ощадливі та екологічно чисті авто.

Тому "BMW" вже зараз випробовує "автомобіль на батарейках". Електромобіль"Mini E" було представлено на показі у Лос-Анджелесі.

Авто майбутнього. Фото з сайту thesun.co.uk

"Нам давно відомо, що запаси нафти не безкінечні, і колись настане час, коли нам доведеться переходити на інші привідні механізми. Я гадаю, тоді електродвигун, як і водень, стане однією з альтернатив, які нині можна уявити", - пояснює представник "BMW" Фрідріх Айхінер.

Керівник проекту "Mini E" Ульріх Кранц наголошує на головній перевазі електромобіля - дешевизні струму. Щоб повністю зарядити батарею "Mini E", достатньо підключити її на дві години до джерела струму.

Недоліком залишається відстань, яку можна подолати до повного розрядження батареї, - це не більше 200-250 кілометрів. Через значні розміри акумулятора автомобіль розрахований тільки на два місця. Для тих, хто використовує авто лише для поїздок на роботу й додому, ці обмеження не надто суттєві.

Не раніше наступного року можна буде із впевненістю говорити про перспективність автомобілів з електродвигуном.

Проте, як зазначають представники "BMW", вже нині понад десять тисяч клієнтів виявили зацікавленість до новинки.

«Думаю, саме зараз, коли ми всі, як відомо, потерпаємо від фінансової кризи, важливо мати уявлення про майбутнє, мати перспективу. Наш "Mini E" і є такою перспективою. Сподіваюсь, що електродвигун виправдає себе і стане рятівником автомобільної промисловості", - сподівається Фрідріх Айхінер.

Реклама:

Головне сьогодні