У світі принцес і фей

Дівчата, котрим нині 18-25 років практично не знають, що таке "справжня лялька Barbie". Тож коли в ЦУМі вся вітрина заповнилась цими красугями, на них здебільшого задивлялися ті, у кого їх ніколи не було.

Саме таким святом для маленьких принцес став Всеукраїнський конкурс дитячих мрій "Зірка Barbie". Він був здійснений за участі дитячого книговидавця Івана Малковича, відомого фотохудожника Олександра Мордерера та дизайнерки Оксани Караванської.

Прагнучи "до зірок", дітки створювали історії свого майбутнього успіху, а їхнє письменницьке вміння оцінював Іван Малкович. В іншій номінації дівчатка створювали фотографії своїх улюблених Barbie, і цю частину конкурсу оцінював Олександр Мордерер. За ще одну номінацію конкурсу боролися ті, хто створювали костюми для своїх улюблених ляльок.

Дитячий світ кольоровіший, ніж дорослий. В ньому живуть феї, котрі творять добро, а сукні там можна пошити з пелюсток квітів. У тому світі всі чесні і відверті, а якщо хтось і обманює, то це тільки злі та підступні відьми. Тому такими і були роботи маленьких конкурсанток.

Роботи фіналістів конкурсу. Фото надане організаторами
Одна з фіналісток Аліна Тимохіна написала: "Ви знаєте, звідки з'являються феї? Вони народжуються з веселих дитячих снів про маму, підіймаються над ліжечками діток і йдуть жити на горище, з голубами та іншими пташками. Кожного ранку феї допомагають пташкам знайти зернятка та хлібні крихти, а після обіду лягають спати, тому що вночі феї працюють, оберігаючи дитячі сни".

А фіналістка в номінації дизайнерських робіт, Аліна Шестирняк зробила свою сукню з листочків та пелюсток квітів, які незбагненним чином трималися на ляльці.

Зрештою, діти придумують такі ідеї, про яку жоден креативний дорослий ніколи б не здогадався.

"Коли я виросту, я хочу стати лікарем-цілителем для маленьких дітей. Я придумала для цього спеціальний халат з дитячими малюнками, щоб дітки, які будуть приходити до мене. тільки раділи і швидше одужували. І всі, хто приходитиме до мене перестануть хворіти. Наступний раз вони прийдуть для того, щоб просто поговорити", написала фіналістка конкурсу, якій всього 6 рочків.

Ескіз Аліни Шестерняк, фіналістки першого Всеукраїнського конкурсу дитячих мрій "Зірка Barbie" в номінації "Колекція модного одягу"
Коли чуєш такі розповіді, забуваєш і про економічну кризу, і про політику, і про всілякі негаразди. Хочеться лише, щоб ці маленькі фантазери розказали хоч би ще одненьку історію про фей, що живуть на горищі.

Усі фото Дмитра Ларіна

Реклама:

Головне сьогодні