Переможцем мистецької премії Малевича стала Алевтина Кахідзе

— 18 грудня 2008, 10:27

Серед трьох фіналістів премії були Іван Базак та Лада Наконечна. Вибір трійки фіналістів відбувався у два етапи - до 31 жовтня 2008 року культурні установи могли номінувати українського митця, заповнивши нескладну анкету.

Остаточний вибір фіналістів, а згодом і лауреата здійснило авторитетне міжнародне журі, до складу якого увійшли відомі куратори, критики та професійні менеджери мистецтва, запрошені організаторами: Наталія Філоненко, Войцех Круковскі, Моніка Шевчик, Юлія Ваганова та директор Польського Інституту у Києві - Єжи Онух.

Мистецька премія імені Казимира Малевича ініційована 2008 року Польським Інститутом у Києві та вручається раз на два роки митцеві віком до 40 років, який народився в Україні, незалежно від нинішнього місця перебування, за його внесок у розвиток сучасного мистецтва особливо підкреслюючи: якість, майстерність, досягнення, значення.

Перше присудження премії 2008 року, з нагоди 130-річчя від дня народження художника є свідченням пам'яті та визнання Казимира Малевича - митця польського походження, що народився у Києві та підкресленням ролі Польщі, як країни, що відзначає творчі досягнення сучасних українських митців у контексті спільної польсько-української культурної спадщини.

Реклама:

Головне сьогодні