Тест

Що європейці купують у порадунки на Різдво?

Незвичні чи екзотичні подарунки до Різдва в країнах Західної Європи користуються особливим попитом. Помічено, що через економічні негаразди європейці дещо відтягували день закупів. Та напередодні Свят-вечора розпочалося справжнє полювання на подарунки, повідомляє "Радіо свобода".

Як і минулого року, найпопулярнішими у Франції, Голландії та Бельгії виявилися електронні технічні новинки. За свідченнями відвідувачів та працівників супермаркетів МР3-програвачі, ІPod, цифрові фотоапарати, різноманітні види компактної комп'ютерної пам'яті та електронних ігор знову опинилися на вершині подарункового хіт-параду.

Заможніші споживачі зупиняються на IPhon та інших дорогих мобільних телефонах. Проте, часто різдвяні вимоги скромніші. Рішар Верлі, працівник Європейської Комісії у Брюсселі, каже, що цьогоріч утримається від електронних пристроїв для свого сина.

"Він надто багато часу проводить біля комп'ютера. Тому на Різдво мій син отримає трохи кишенькових грошей, а потім на Новий рік під час розпродажу ми разом купимо йому новий одяг. Отже, цей рік буде швидше "текстильним" ніж "електронним", - каже Рішар Верлі

А от представники старших вікових груп віддають перевагу світильникам, що імітують схід сонця, супроводжуваний звуками природи широкого вибору - від морського прибою - до жаб'ячого квакання.

Чималим попитом серед старших споживачів користуються електронні фотоальбоми та програвачі вінільних платівок. Особливо, з дизайном у стилі 70-х, але з найсучаснішим електронним начинням.

Поміж оригінальних подарунків слід відзначити будильник для тих, хто важко прокидається. У зазначений час звучить делікатна сирена і на пристрої починає крутитися щось на кшталт пропелера гелікоптера.

Швидкість обертів зростає з плином часу і врешті-решт, верхня частина будильника злітає та здійснює посадку в іншій частині кімнати. Сирена зупиниться, тільки коли господар власноруч поверне пропелер на його місце.

А от у лондонському Сіті зафіксований справжній бум навколо іменних горнят. Англійці зробили їх ще більш персональними. На дні горнятка є спеціальний корок, без якого, скажімо, ваші колеги по роботі, не зможуть ним скористатися.

Також великим попитом у британській столиці користуються різдвяні ялинки, що встановлюються вверх дном. Перевернуті ялинки ввійшли в моду саме через свій нетрадиційний вигляд. Для них навіть розроблена ціла лінія спеціальних декорацій.

Цікаво, що у паризькій галереї "Лафайєт" доволі популярним є дарунок екологічного спрямування - горня під назвою "глобальне потепління". Наливаєш гарячий напій - і зображення континентів на зовнішньому боці горнятка звужуються. Оригінальна ілюстрація того, як від нагрівання атмосфери підвищується рівень світового океану.